Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Maltas blå lagune er et smykke av det slaget kitchmalere bruker som modell når de skal beskrive paradiset. Maltas blå lagune er et smykke av det slaget kitchmalere bruker som modell når de skal beskrive paradiset. Foto: Marith R.B.L Hovde ( Marith Brithsdatter )

Malta 12 poeng

På Malta flyter både dager og båter langsomt. Her er fem høydepunkter fra øystaten midt i Middelhavet.

Følg oss på FACEBOOK!

1. Maltesisk vin
Smak, nyt og kjøp gjerne med deg noen flasker maltesisk vin, da den holder høy standard og ikke er å få kjøpt på polet for tiden. Det hyggeligste er selvsagt å kjøpe fra vingårder man besøker, men ellers er Caravaggio Chiraz (rød), Marsovin Grand Maitre (rød), Odyssey – Gozo Grenache (rosé) og Antonin Blanc Chardonney (hvit) trygge kjøp. Den hvite, halvtørre og friske La Valette er ganske enkel, men god, og svært hyggelig priset.
www.maltafoodandwine.com

Vil du ha det litt mer EKSOTISK?

2. Sjøfly
Har du aldri tatt sjøfly før, er dette stedet å prøve det. Ikke bare er det en praktisk måte å komme seg fra for eksempel Gozo til Valletta på. Det er også en spektakulær og øyesmeltende opplevelse som ikke koster all verden. Betal gjerne noen hundringser ekstra for å få noen bonussveip over Den blå lagune og andre attraksjoner. Priser fra 400 kr per voksen. Husk pass.
www.harbourairmalta.com

Her er Middelhavets snorkleparadis

3. Mdina
Det er vanskelig å bestemme seg for hva som er Maltas vakreste by, med både Valletta, «trippelbyen» bestående av Cospicua, Vittoriosa og Senglea, eller Gozos Victoria som sterke kandidater. Vi lander likevel på Mdina, Maltas gamle hovedstad, som er en formfullendt perle av en by. Den troner 185 meter over havet midt på øya, noe som gir en formidabel utsikt, ikke minst fra hotellbalkongen til Xara Palace. Gå deg vill i smågatene, kjøp filigree-smykker og se om du ikke støter på en Hollywood-stjerne eller to.

4. Salini Restaurant
På Malta kan et restaurantbesøk bli årets høydepunkt, men ikke gå inn på første og tilsynelatende beste sted, da variasjonen er stor. Spør i stedet kjentfolk om tips. Et sikkert valg er Salini i Vallettas naboby Sliema. Her satses det på en modernisert miks der ulike middehavskjøkken møter orientalske kryddertradisjoner og blandes med mye kjærlighet.
www.salini.com.mt

Last ned vår gratis guide til Malta

5. Den blå lagune
Malta er ikke velsignet med altfor mange sandstrender, men steinbunnen og det klare vannet gjør øyene desto mer forlokkende for dykkere. Den blå lagune på øya Comino har dog mye sandbunn, og er et smykke av det slaget kitchmalere bruker som modell når de skal beskrive paradiset. Rett ved finner du også grotter og bortgjemte viker der du kan nyte sol og snorkling i fred. Lei gjerne en båt med fører for en halv dag og be ham ta deg til sitt favorittsted.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby