Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Foto: Wikimedia commons

10 gode Thailand-tips

Det finnes utallige grunner til å elske Thailand – vi har valgt ut ti.

Følg oss på FACEBOOK

1. Wat Phra Kaew – landets midtpunkt
Wat Pha Kaew – eller smaragdbuddaens tempel – er selve sinnebildet på Thailand, og Bangkoks mest besøkte landemerke. Dette palasslignende museet ligger ved Chao Phraya-elven, og inneholder mer enn 100 bygninger i kongelig, thailandsk stil. De fleste er åpne for allmennheten. De gylne kuplene som stikker opp over murene er Bangkoks mest fotograferte landemerke.

Last ned Reiser & feries gratis guide til Bangkok.

2. De himmelske restaurantene
Bangkok er stedet for landets store kulinariske opplevelser. Få steder i verden kan måle seg med denne byen bår det gjelder trendy restauranter og barer – inne som ute. De kuleste finner du i toppen av skyskraperne og det bygges knapt et høyhus eller et luksushotell uten at det i toppen innredes en koselig restaurant eller trendy bar.
Banyan Tree Hotel og deres Moonbar startet trenden for noen år siden, og siden har det kommet en rekke kopier. Mest besøkt er Sirocco, som du finner i kjempeskyskraperen State Tower.

3. Shoppingparadis
Med sine enorme varehus, kjøpesentre, markeder og butikker er Bangkok rene shoppingparadiset. Det mest kjente shoppingsenteret er Siam Paragon og turistfavoritten MBK. Men størst og mest imponerende er nyåpnede Central World. Med sine 800 000 kvadratmeter er dette Sørøst-Asias største kjøpesenter. På de åtte etasjene finner du blant annet 500 butikker, et hav av restauranter og flere kinoer.
Ønsker du en mer lokal vri er Chatuchak weekend-marked stedet. Her ligger et tusentalls små boder hvor du kan finne alt fra vakkert håndverk og billig krimskrams til piratkopierte varer.

DET BESTE AV THAILAND

4. Tropisk vind i Ko Chang
Blant Ko Chang-arkipelets 51 øyer har du følelsen av å være i paradiset. Ko Chang og de omkringliggende øyene er blant Thailands beste opplevelser. Hovedøya Ko Chang har en velutviklet infrastruktur, og gode muligheter for luksus og komfort for den som ønsker det. Bare en kort båtreise unna, kan du oppleve noe helt annet på en av de nærliggende øyene. Her finner du fortsatt ubebygde strender og urørt natur.
Ulike båter trafikkerer farvannene mellom øyene og det gjør dem lett tilgjengelige. Ko Maak, Ko Kham og Ko Kut er bare noen av øyene som særpreger arkipelet, en naturopplevelse av de sjeldne.

Hva er ditt beste Thailand-tips?

5. Stemning med chili – og kjærlighet
Ingen steder er thailandsk mat bedre og billigere enn i de små og enkle, mobile kioskene, som du finner over alt. Som tam, kha pad eller pad thai smaker aldri bedre enn i sitt rette element – på gata i Thailand.
Det er en opplevelse å sitte på et nattmarked og lytte til look thung-musikk fra en sliten, liten radio, akkompagnert av motorsyklenes og tuktuk-enes skrangel, og samtidig innta et solid porsjon thaimat. Tilberedt med store mengder chili og kjærlighet.

6. På fire hjul i nord
Bilferie i Thailands fjell er en av de mer ukjente opplevelsene. Trafikken her er ikke så opphetet som i Bangkok, men snarere en opplevelse av de sjeldne. Chiang Rai og Chiang Mai i nord er gode utgangspunkter. Med en liten leiebil til disposisjon kan du dra på oppdagelsesreise i et område helt utenfor turiststrømmen, og stoppe der det måtte passe. For eksempel ved en av de mange, små og deilige restaurantene.

11 INNSIDETIPS TIL BANGKOK

7. Østens Venezia
Som Naga, den myteomspunne slangen i Thailands mytologi, snirkler Chao Phraya-elven seg gjennom hjertet av Bangkok, en by på mer enn 14 millioner innbyggere. Byens vannvei er dog mer enn en elv, den er også en viktig ferdselsåre. Disse kanalene – eller klonger som de kalles i Thailand – er ikke bare til transport av mennesker og varer, men er også et reisemål. En dag på klongen, i leid båt eller på en pendelbåt, byr på fargesterke opplevelser om hvordan livet ter seg i dag, men gir samtidig et bilde på hvordan man har levd her gjennom århundrene.

8. I tigerens land
I fjellene både i nord og sør er det en rekke nasjonalparker uten mennesker, med stier, små veier eller elver som man kan benytte til oppdagelsesferder. De utgjør mer enn 13 prosent av landarealet, og har ofte et rikt og spennende dyreliv. Her er det aper, ville elefanter, ulike hjorteslag og en mengde fargesprakende fugler. I noen av parkene kan du også støte på tigeren, selv om det er sjeldent, men bare følelsen av å være på dens territorium er nok til å gi noen og en hver frysninger.

TIGRENE KALLER

9. Ko Phayam – den siste øya
Gjemt borte i øygruppen på grensen mot Burma, ligger en av Thailands få paradisøyer som fremdeles ikke er nådd av masseturismen. Med sine lange og urørte strender i skyggen av kasjutrærne er Ko Phayam muligens den siste øya som viser hvordan Thailand en gang var. Beliggenheten er nok årsaken til at øya er skånet for masseturismen, for det er ikke helt enkelt å komme seg hit. Gidder du blir du belønnet rikelig for Ko Phayam er som Ko Samui og Ko Chang på 1980-tallet – et paradis som bare må oppleves.

10. Under vann i Similian
Med sitt turkisblå vann byr de paradisiske Similian-øyene i Andaman-havet på Thailands beste undervannsdykk. Klippeformasjonen Elefanthodet eller området Øst for Eden er noen av attraksjonene. I tillegg finner du de fargerike korallrevene, sandbankene og det yrende dyrelivet under havoverflaten. Etterpå ligger halve gleden i å dele opplevelsen med de andre dykkere, som som deg ofte kommer langveis fra.

ABONNER PÅ REISER & FERIE


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby