Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Berlins julemarked er stilrent, men tradisjonelt i hvitt. Berlins julemarked er stilrent, men tradisjonelt i hvitt. Foto: totalpics ( Getty )

5 flotte julemarkeder

Europa pynter til jul og få steder gir mer julestemning enn disse.

5 europeiske julemarkeder

Julemarked i Oslo

De to første helgene i desember blir Folkemuseet på Bygdøy pyntet til jul og du kan kjøpe (nesten) alt ditt hjerte begjærer i koselige boder blant de historiske bygningene.

Julemarked i Hamburg

Med fargerike tivolieffekter og barnlige juledrømmer skaper sirkus Roncalli et julemarked av de virkelig nostalgiske på plassen foran rådhuset i Hamburg.
> www.hamburger-weihnachtsmarkt.com

Julemarked i Berlin

Julemarkedet WeihnachtsZauber auf dem Gendarmenmarkt bør oppleves. Hele Gendarmenmarkt er dekket med små hvite telt som får plassen til å minne om et snødekket vinterlandskap.

Julemarked i Wien

Julemarkedene i Wien er av de mest kjente i Europa, og det finnes nedtegninger om slike arrangementer så tidlig som 1295. Besøk gjerne både Spittelberg-markedet, markedet på Schönbrunn slott og markedet foran rådhuset.
> www.christkindlmarkt.at

Julemarked i Roma

I katolikkenes høysete, Roma, arrangeres religiøse julemarkeder rundt i hele byen. Juledekorasjoner med utstillinger av Jesusbarnet, jomfru Maria og stallen i Betlehem finnes overalt. Ta turen innom Piazza Novona der det beste og største julemarkedet befinner seg. Hold også utkikk etter «La Bafana»-figurer. «La Bafana» er en juleheks som ifølge tradisjonen kommer med gavene til de italienske barna.
> www.italyheaven.co.uk

Hva er ditt yndlingsjulemarked?


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby