Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Utenfor Lamapang kan du kanskje bli elefantvisker. Utenfor Lamapang kan du kanskje bli elefantvisker. ( Getty )

Thailand for den aktive

Lampang og Chang Mai i Nord-Thailand er et paradis for den aktive feriereisende.

Aktiv i Thailand

1. Elefantskolen utenfor Lampang

Thai Elephant Conservation Center er det eneste sted i verden der babyelefanter går på skole, og der mennesker fra hele verden kan lære seg å håndtere dem. Formålet er både å gi dyrene et godt liv, sikre avkom, ta hånd om elefanter som ingen vil ha og fremføre kunster for besøkende. Etter endt oppplæring som mahout (elefantfører) får du selv ri «din» elefant inn i jungelen. Senteret ligger en liten kjøretur fra Lampang, og syv mil fra storbyen Chiang Mai.
> www.changthai.com

Les om elefantskolen i Reiser & feries novemberutgave. KJØP DEN HER

2. Sykkeltur i Thailand

De fleste større hotellene kan ordne med sykkelutleie. Mindre byer som Lampang er langt enklere å sykle rundt i enn for eksempel Chiang Mai. Vi anbefaler også offroad-sykling i fjellene, med utgangspunkt i noen av økolandsbyene (se nedenfor). Det finnes flere stier å velge mellom. Sjekk også lokale utleiere, hvis du ønsker litt mer avanserte sykler.
> www.crankadventures.com
> www.activethailand.com

3. Fra tre til tre i Thailand

Flight of the Gibbon er ett av flere heftige tilbud i det nordlige Thailand, nærmere bestemt i Jae Zorn nasjonalpark. Der farer du mellom trærne i jungelen festet til vaiere. Zip line kalles innretningen, og i landsbyen Mae Kampong varer opplevelsen i over to timer. Du farer mellom mer enn 20 trær i regnskogen, fra plattform til plattform. Er du heldig støter du også på de to gibbonapene som oppholder seg et eller annet sted i området.
> www.treetopasia.com

4. Vandreturer i Thailand

Mange kommer til det nordlige Thailand for vandre inn i regnskogen, opp i fjellene og til mange av de vakre vannfallene i skogens indre. Sørvest for Chiang Mai ligger for eksempel Doi Inthanon, landets høyeste fjell, der du finner flere flotte fosser og jungelstier.
> www.activethailand.com

5. Bo i økolandsby i Thailand

Det satses sterkt på såkalt økoturisme i Thailand, og flere steder legges det til rette for opphold på landsbygda. Her kommer du tett på lokalbefolkningen, men det kan være lurt å ha med seg guide, som også kan tjene som oversetter. Under denne typen homestay kan du enten overta huset eller bli opptatt som familiemedlem. Programmet er initiert av myndighetene, som en del av et program for bærekraftig utvikling i distriktene.
> www.tourismthailand.com

Turistinformasjon til Thailand

> www.tourismthailand.org

Slik kommer du til Thailand

Thai Airways har fem ukentlige direkteavganger fra Oslo. SAS har flere ukentlige avganger via Stockholm eller København. Innenriks har Bangkok Airways gode forbindelser nordover.
Lilleput Reiser og OrkidéEkspressen har organiserte rundturer som inkluderer Nord-Thailand.
Det kan også lønne seg å kjøpe en pakketur til Thailand, og kombinere med en rundreise i nord på egenhånd.
> www.ving.no
> www.startour.no
> www.apollo.no
> www.viatours.no


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby