Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Hippienes strandparadis er ikke bare for hippiene lenger. Hippienes strandparadis er ikke bare for hippiene lenger. Foto: Chris Hepburn ( Getty )

Evig sommer - Goa

Goa er kanskje Indias beste soldestinasjon. Et utall strender, verdensarvnatur og en unik indisk kultur.

Det er først og fremst strendene som lokker besøkende til Goa, men også den indiske delstatens verdensarvarkitektur er verdt å få med seg. I mer enn 400 år regjerte portugiserne i området, og deres påvirkning er fremdeles lett å se ikke minst i de mange karakteristiske bygningene.
Vasco da Gama gikk i land her tidlig på 1500-tallet, og Goa ble faktisk ikke annektert av India før i 1961. Delstaten byr med andre ord på noe annet enn det man normalt finner i India, en slags tidslomme som gjør området, ikke minst Velha Goa (gamle Goa), helt spesielt.
På 1500-tallet konkurrerte faktisk Goa by med Lisboa om å være den største byen i det portugisiske verdensriket, som skyldes byens meget strategiske beliggenhet knyttet til krydderhandelen på den indiske vestkysten.
Strendene strekker seg i nesten hele delstatens lengde. Det mest utbygde stedet for pakketurister er Calangute, mens Anjuna fremdeles opprettholder sin hippieatmosfære. Om du foretrekker mer uberørte strender, bør du bevege deg sør i delstaten.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett

Snittemperatur i Goa i november

28 °C

Slik kommer du til Goa

David Reisebyrå tilbyr badeferie i Goa. British Airways, Jet Airways og KingFisher Airways er tre flyselskaper som satser spesielt på India.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby