Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Mexico er levende i ordets rette betydning. Mexico er levende i ordets rette betydning. Foto: Christine Baglo ( Reiser & ferie )

Evig sommer - Mexico

Mexico er soldestinasjonen for deg som liker farger, fester, kulturminner og barfotparadis.

«No vil æ færra te Mexico», synger Lynni Treekrem. Det burde du også. For Mexico er faktisk akkurat det du trenger når gamlelandet er på sitt aller gråeste og hverdagskvernen maler på det verste. Det er litt som zappe over fra pedagogisk svart-hvitt TV til en fargesprakende roadmovie i HD-kvalitet.
Letteste og kjappeste vei er å med charterfly over til Cancún på Yucatánhalvøya, det lille hornet på som stikker rett ut i Det karibiske hav på sørøstkysten. Fra flyplassen er det bare en kort taxitur før du kan stikke tåa i det nesten overnaturlige turkise dypet.
Dropp Cancún, om du ikke er av typen som elsker velsmurte chartermaskiner som er fulle av amerikanere. Sett heller kursen mot den livlige og sjarmerende badebyen Playa del Carmen i sør, eller et av de fantastiske alt inkludert-hotellene som kanter den karibiske kysten, om det er det du er ute etter.
Postkortstranden Tulum er for de nyforelskede, med små bungalower i vannkanten. Hippie chic! Det er også øya Holbox på nordspissen, som StarTour har hatt stor suksess med – et realt barfotparadis. Glem heller ikke den søte, skakke fiskerlandsbyen Puerto Morelos like utenfor Cancún, som også er usedvanlig trivelig.
Kom deg uansett og for all del opp av solstolen etter hvert, og utforsk de vakre, eventyrlige cenotene – underjordiske grotter som er fylt med krystallklart ferskvann, som du kan bade og snorkle i. Du bør også få med deg en tur innover på halvøya, til de spektakulære, gamle mayaruinene og til knallfine kolonibyer som Valladolid og Merida, gjerne med en overnatting på en gammel hacienda.
For selv om kysten mot Karibia er fin, er det ikke det «ekte» Mexico. Det finner du i høylandet. Hovedstaden, Mexico by, kan du bruke uker på å utforske, om du vil. Det er en fantastisk by, med en fin blanding av gammelt og nytt. Det historiske sentrumet har fått en overhaling, og har mange nydelige perler. Besøk også hippe bydeler som Roma og La Condesa, samt Frida Kahlos superkoselige landsby i byen, Coyacan. Her er det et superb lørdagsmarked, i likhet med i bydelen San Angel. Få ellers med deg en tur ut til de enorme pyramidene i Teotihuacan, som er minst like imponerende som de i Egypt.
Enda mer følelsen av virkelig å være i Mexico får du i de trivelige fjellbyene Oaxaca i staten ved samme navn, og i San Cristobal i Chiapas. Her møter du Mexicos urbefolkning. Sentrum preges av gammel kolonistil, med sterke farger og blomstrende patioer. Kjøp fantastisk håndverk og spis vidunderlig mat!
På Stillehavskysten finnes det også en rekke fantastiske badesteder. Styr unna Acapulco, en falmet skjønnhet. Reis heller til miljøvennlige Huatulco, som byr på høy standard og fantastiske badeviker med smaragdgrønt vann. Blir det for stille her, kan du reise til den livlige surferbyen Puerto Escondido. Mellom de to ligger et knippe fine backpackerstrender, inkludert Zipolite og Mazunte. Lenger nordover opp på kysten har du også flere andre fine badeperler, som Puerto Vallarta, Mazatlan og Cabo San Lucas.
Mexico er vivo – levende, i alle ordets betydninger. Fargene, varmen, humoren og det enorme spennet av opplevelser av alle slag er det som gjør dette til et land du kan besøke tusen ganger, og alltid oppdage noe nytt.
Og senhøst og vinter er den aller beste tiden for et besøk.

Snittemperatur i Mexico i november

24 ºC

Slik kommer du til Mexico

Star Tour, Ving, Apollo, USA Spesialisten, Kilroy Travels er blant dem som selger turer til Yucatán.
Vil du ordne turen på egenhånd, ligger hovedflyplassen ved regionhovedstaden Mérida, men feriebyen Cancún er et vel så godt startsted. Continental Airlines tar deg dit fra Oslo med én mellomlanding i New York, mens US Airways flyr via Philadelphia til Cancún.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby