Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Vinnertipset i vår konkurranse om beste skisted er fra Zermatt i Sveits. Vinnertipset i vår konkurranse om beste skisted er fra Zermatt i Sveits. Foto: Doc Searls ( Creative commons )

Lesernes skifavoritter

På våre nettsider spurte vi nylig hvor dere synes det er aller best å stå på ski. Her er et utvalg.

Følg oss på Facebook, så går du ikke glipp av noe

Vinnertipset - Zematt, Sveits

Mitt favorittsted er byen Zermatt som ligger sydvest i Sveits. Skistedet kan nåes på flere måter, men personlig foretrekker jeg å fly til Milano, slik at man kan legge inn noen shoppingtimer i reiseruten.
Byen i seg selv er komplett bilfri. Bilen parkeres et stykke på utsiden av byens sentrum ved Täsch, og de siste kilometerne tar man seg frem ved hjelp av en togbane. I byen figurerer kun elektriske drosjer og hestedrosjer. Luften er frisk og støynivået er lavt; balsam for en moderne bysjel med andre ord, og byen bugner av lekker skimote.
Når det gjelder selve skikjøringen, er den i en klasse for seg i europeisk målestokk. Zermatt kan skryte av den høyeste skikjøringen i Europa, blant de største høydeforskjellene i en bakke, samt at Italia er tilgjengelig ved hjelp av ski. Heissystemet er velfungerende og antall bakker er såpass stort i forhold til byens størrelse at kø ikke er noe problem.
Er man vant med overpriset pommes frites i den norske fjellheimen, vil man få seg en positiv overraskelse av dimensjoner når man smaker det som serveres i Zermatt. Restaurantene, plassert i og rundt nedfartene, serverer fersk og deilig hjemmelaget mat som ville fått selv Hellstrøm til å smatte med åpen munn og smile.
Det eneste aberet ved denne flotte destinasjonen er prisnivået. Det er en kjensgjerning at Sveits er en dyr destinasjon, og Zermatt ligger trolig over landsgjennomsnittet hva priser angår.

Maria Hanto

VINNEREN VANT EN WEEKENDTUR FOR TO TIL KRAKOW

Her er noen av Reiser & feries reportasjer om ski.

Flere skifavoritter

Mitt favorittskisted: Hemsedal, Norge

Hemsedal er et trivelig sted,
der hele familien kan slenge seg med.
Flotte løyper, både lette og vrange,
skitrekk å følge, både korte og lange,
utleiehytter med bøtter av sjarm,
noen vedkubber holder peisen varm,
enhver kan gjøre det som best smaker,
kanskje bestemor rett og slett går ut og aker?

Uteliv, og trivelig stemning,
alltid et nytt bekjentskap i emning,
ja, Hemsedal, det er stedet for meg,
her kan hele familien hygge seg!

Harriet Karlsen

Mitt favorittskisted: Storlien, Sverige

Denne fjellandsbyen rett over grensa fra Norge, har alt en barnefamilie kan ønske seg. Alt i fra nypreparerte langrennsspor, scootersafari og alpinbakker i alle vanskelighetsgrader.
Du finner en intim liten handlegate med koselige restauranter, billig overnatting og yrende liv.
Ved innkjøringen til Storlien finnes to store matbutikker, og det er heller ikke langt til Åre om du skulle mangle noe (som for eksempel varer fra Systembolaget).
Der finnes også et lite badeland om det skulle være dårlig vær en dag.

Marius Grøtan

Mitt favorittskisted: Flachau, Østerrike

Flachau i Østerrike er helt klart det beste skistedet jeg har besøkt i Europa. Flachau passer for alle typer skiløpere, med preparerte, lange skiløyper, bratte og slakke løyper og noen sykt bra bakker. Hermann Maier kommer herfra, og World Cup-avslutning i alpin har vært arrangert her flere ganger.
Stedet har også et spesielt uteliv. Intet sted for snobber, men veldig gøy ... Vi bodde på Lacknerhof – et «Disneyland hotell» med egen spa i kjelleren. Hotellet er to minutter fra heisen og har utested i kjelleren. Et sted skiglade bør vurdere å reise til.

Ole Solbjørg

Mitt favorittskisted: Ischgl, Østerrike

Hei, vårt favorittskisted ligger i Østerrike, Tyrol, nærmere bestemt Ischgl. Vi har vært fem turer i Ischgl, og det er like gøy hver gang. Ischgl har fantastiske løyper, god atmosfære, knall afterski og byen/tettstedet utvikler seg år for år. Ischgl har nok blitt mer kommersielt de siste årene med flere heiser, restauranter og barer, noe som gjenspeiles i turisttrafikken, den har økt de siste årene, men det er ikke plagsomt fullt.
At tettstedet ligger på 1400 meter gjør det snøsikkert og veldig idyllisk med mange ski in/out-muligheter fra bostedene. Og helt til topps på 2800 moh. er det en fantastisk utsikt. En annen kuriositet er at du kan dra over til Samnaun i Sveits, et lite tollfritt tettsted hvor du kan spise, drikke, shoppe og så videre.
Vi drømmer oss stadig tilbake til Ischgl, og håper det ikke er lenge til neste gang.

Gunn Marie og Henning Øium

Mitt favorittskisted: Kongsberg, Norge

Mitt favorittskisted er Kongsberg. Jeg bor selv i Oslo-området og ønsker ikke å kjøre i mange timer for å stå på ski i noen få timer. Jeg har barn, og de orker sjelden å stå i veldig mange timer av gangen.
Fra Oslo til Kongsberg tar det ca 1 time og 20 min. med bil. Turen er såpass kort at jeg slipper unna is- og bollestopp på veien ;-).
På Kongsberg er det lett å finne veien opp til alpin-anlegget. Vel fremme finner man alltid parkering i nærheten av anlegget, og heiskøene er sjelden lange. Utvalget av bakker dekker behovene til de fleste. Barneløype, turistøype, kule-løype, trikse-løype¿ og alle løypene med fantastisk utsikt over Kongsberg by.

I et reisefølge er det kanskje ikke alle som liker å stå slalom. La dem ta med langrennskiene. Det er fine løyper knyttet til alpinanlegget. En mulighet for dem som ikke orker å tråkke opp alle bakkene, er å ta heisen til toppen og renne langrennsløypene ned. Kjempetur!!!

Lene Johansen

ABONNER REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mitt favorittskisted: Hovden, Norge

Hovden- ligger i Aust-Agder fylke i Bykle kommune og er Sør-Norges desidert beste skisted - og Sør-Norges største. Er du sørlending, er det virkelig hit du dra. Hovden har alt du trenger.

Løype fakta:
I alt er det 37 preparerte løyper på Hovden, her er det noe for alle både for nybegynnere, familier og litt mer øvede ski/snowboardere.
Alpinsenteret, har fin barnebakke, kuleheng og har flere arangementer i løpet av sesongen.
Ski instruktører og oppvisninger.
Snø kanoner og proff preparering sørger for gode forhold hvis snøen uteblir eller våren kommer for "tidlig"
Varmestua har variert mat og drikke, og om kvelden er det afterski på hotellet.
Her kan man velge å trekke seg "bort" på hytta eller feste med ungdommen på kveldstid.
Hovden Alpinsenter har lange tradisjoner for å ta imot skoler fra Sørlandet og det var nettop her jeg fikk min første skiopplevelse. Siden har det blitt hit vi drar for å stå på ski.
På Hovden kan du overnatte i private hytter eller på hotellet, uansett er det gode overnattingsforhold.
Sentrum ligger midt i kjernen av overnatting og skianlegg og her får du tak i det du trenger.

Hovden er vinteridyll for en sørlending :)

Marianne Villoro

Mitt favorittskisted: Valdisere, Frankrike

Mitt valg som verdens beste skisted må være Valdisere i Frankrike. Det er ikke lett å velge mellom alle de flotte skistedene vi har her på kloden, men Valdisere har alt.
Dette mener jeg fordi det treffer alt fra familie til de som har lyst til å kjøre ekstremt og ikke minst på grunn av byens gamle alpepreg med lang fartstid.
Byen har også alt av hva det måtte være av restauranter, barer og uteliv.
Skimessig har du ett skiområde som er fantastisk som omfatter også Tignes, som har blitt bygd opp på senere tid.
Ski L'Espace Killy heter skiområdet som har blitt oppkalt etter den velkjente franske skilegenden Jean-Claude Killy som herjet som mest på 60-70-tallet.

Anders Larsen


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby