Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Den gode stemningen står sentralt hos Emmas drømmekjøkken i Tromsø. Den gode stemningen står sentralt hos Emmas drømmekjøkken i Tromsø. Foto: Bjørn Moholdt ( Reiser & ferie )

Matveien mot nord

Nord-Norge er faktisk en gourmetreise verdt. Bare ta en titt her.

Les mer om Emmas drømmekjøkken i Reiser & feries oktoberutgave.
Kjøp den her

8 gode spisesteder i nord

- Den gode stemningen, og skikkelig råvarer, sier innehaver Anne Brit Andreassen på spørsmålet om hva som kjennetegner hennes suksess.
Emmas Drømmekjøkken i Tromsø har holdt det gående siden 1998. I restaurantbransjen er det en evighet.
- Navnet tok opp i seg den gode opplevelsen rundt matbordet. Emmas suksess har da også i tillegg til gode råvarer og tilberedning, sammenheng med den stemningen vi setter. Folk kommer hit for å hygge seg, ikke bare spise, sier hun.
Fiskegrateng og hvalbiff er to storselgere både til turister og lokalbefolkning. Det behøver heller ikke koste skjorta.
- Problemet tror jeg er at mange turister opplever at prisene på middelmådig mat er høye. Går de på en skikkelig god restaurant her, er ikke prisen særlig annerledes enn på et tilsvarende sted i Roma eller Paris, mener Anne Brit.
Det har hun muligens rett i. 150 kroner for en hjemmelaget fiskegrateng med tilbehør er slett ikke ublu.
www.emmasdrommekjokken.no

ABONNER PÅ REISER & FERIE på papir eller digitalt

Du verden, Svolvær

Den tidligere gourmetrestauranten til mesterkokken Roy Magne Berglund har utvidet menyen til å omfatte både sushi og pizza. Stedet ligger sentralt plassert midt på Svolværs mini «Aker Brygge», med flott utsikt over havna og Torget.
www.duverden.net

Fiskekompaniet Sjøsiden, Tromsø

Lekkert spisested med sjønær beliggenhet, etablert i 2009. Maten er forankret i lokale tradisjoner, med skreimølje, bacalao og boknafisk på menyen. fiskekompani.no

Huset, Svalbard

Like mye et kulturhus som restaurant, som kan måle seg med Norges beste. Bruker klassiske norske råvarer som kamskjell, rein og røye.
www.huset.com

Henningsvær Bryggehotell, Henningsvær

Hotellet tilhører hotellkjeden Det virkelig gode liv, og setter standarden deretter. Kjøkkenet er tilknyttet Arktisk Meny, som er et nettverk av 38 serveringsbedrifter i Nord-Norge, som setter sin ære i benytte tradisjonelle og nye matretter basert på nordnorske råvarer og produkter.

De 4 Roser, Harstad

Etablert i 1996, og har cirka 50 sitterplasser. Uformell à la carte-restaurant. Satser på lokale råvarer som kongekrabbe og lokalt fanget fisk. Etablerte seg nylig også i Tromsø.
www.de4roser.no

Bios Café, Storslett (Troms)

Hva sier du til kjekjøtt fra Straumfjord, villsau fra Bakkeby, eller røkt reinkjøtt fra Gapheris, i tillegg til kantareller og bær plukket i området? Bios er mer enn en kafe. Dette prisbelønte spisestedet har vært et samlingssted for reisende i over 40 år. Prøv stedets hvitløksgratinerte tørrfisk med krema rotgrønnsaker og bacon.
www.bioscafe.no

Handelsstedet Forvik, Vevelstad (Helgeland)

Handelsstedet Forvik er landhandelen med eget kaffebrenneri, ved fergeleiet i Forvik, er fra 1792, og innehaver Arnt Mathias Arntzen serverer i tillegg til klassiske norske matretter (boknafisk etc.) også direkteimportert vin, herlige olivenoljer og – selvsagt – utsøkt kaffe.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby