Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Orientekspressen er for en klassiker å regne. Orientekspressen er for en klassiker å regne. Foto: Eduardo Saldarriaga ( Orient express )

Mat underveis

Du kan få gode matopplevelser selv om du reiser på hjul, skinner eller har luft under vingene.

Mat på skinner

Hvite linduker, rytmiske dunk og en bedre middag i middagsvognen. Togluksus er blant annet udødeliggjort gjennom Agatha Christies kjente roman «Mord på Orientekspressen». Her er et lite knippe togreiser som serverer mat i særklasse.
* Venice Simplon-Orient-Express, populært kalt Orientekspressen, er togopplevelsen alle andre måler seg mot
* Gourmettog tar deg fra Chur til St.Moritz i Sveits med himmelske lokale retter både på toget og stoppene underveis
* Gli forbi vingårder og vakre landskap i Sør-Afrika, mens du nyter det beste av det beste om bord et av Sør-Afrikas Blue train.
* Napa Valley Wine Train tar deg med rundt i det kjente vindistriktet i California. I tillegg til vinsmaking får du valgfri gourmetlunsj eller -middag.

Mat langs veien

Organisasjonen Ganefart kårer annethvert år Norges beste spisested langs veien. I 2010 gikk prisen til Gloppen hotell.
Ellers i landet bør du sjekke ut finalistene til Ganefart 2010:
Finnmark og Troms: Birk Husky
Nordland: Storjord Hotel
Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal: Kongsvold Fjellstue
Agderfylkene og Rogaland: Sogndalstrand Kulturhotell
Buskerud, Vestfold og Telemark: Kjøkken Kroken
Hedmark og Oppland: Oldemors Karjol
Akershus og Østfold: Marché Restaurant avdeling Kløfta

Bedre flymat

Flymat kan sjelden kalles gourmetmat, men noen legger litt mer sjel i det enn andre. Av 35 flyselskaper var det disse fem som ble sett på som best i en spørreundersøkelse foretatt av Skyscanner tidligere i 2011. Flyselskapene i undersøkelsen ble rangert etter tre kriterier: Smak, presentasjon og valgmulighet.

1. Emirates
2. Lufthansa
3. Singapore Airlines
4. Aeroflot
5. Qatar


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby