Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Se hva som skjer i Norge i oktober. Se hva som skjer i Norge i oktober.

Bli med på studentfest

I oktober kan du blant annet dra på UKA i Trondheim, fråtse i hummer i Risør eller le i Stavanger.

Kulturkalender Norge

I oktober kan du ...

... feste med studentene i TRONDHEIM

6.–30. oktober
UKA er Norges største kulturfestival. 1400 frivillige studenter legger i noen oktoberuker annethvert år bort skolearbeidet, og blir med på å arrangere revy, konserter, kurs og ymse sosialt studentliv.
I løpet av de 25 dagene festivalen pågår selger de entusiastiske studentene 80 000 billetter og 90 000 liter øl til kulturabsorberende tilreisende og medstudenter.
– UKA er en enorm vennegjeng med masse energi og entusiasme. Flinke og sosiale studenter ønsker å engasjere seg utenom studiet, og å gjøre noe som er av betydning. Hva er vel ikke mer betydningsfullt enn å sette en hel by på hodet i tre uker, med fest, opplevelser og magi, spør pressesjef Thomas Alexander Herud retorisk.
Studentfestivalen har rukket å gå gjennom store forandringer siden starten i 1917 der revyen «Baccarat» skulle redde studentorganisasjonen Samfundet økonomisk. Etter hvert har UKA kunnet skilte med stadig større navn. I år skal for eksempel Anthony & the Johnsons opptre sammen med Kringkastingsorkesteret, og Sivert Høyem og Melissa Horn har også varslet sin ankomst. Revyen er likevel fortsatt UKAs aller kjæreste hjertebarn.
– Årets UKA-visjon er «gjør det magisk!», og i tråd med det inkluderende, trønderske lynnet, skal vi skape en festival full av konserter, ville arrangementer og masse feststemte festivaldeltagere, lover Herud.

... fråtse i hummer i RISØR

8. oktober
Norges største, og så vidt vi vet, eneste hummerfestival vil bevare og nyte havets største delikatesse, hummeren, og inviterer alle til å delta på fråtsingen.

... le i STAVANGER

5.–9. oktober
Mange morsomme mennesker møtes i Stavanger på Humorfestivalen og de har ett felles mål – å få deg til å le så du griner.

... se verden fra en annen vinkel i OSLO

6.–16. oktober
Den 21. Film fra sør-festivalen arrangeres i hovedstaden med filmer fra Asia, Afrika, Midt-Østen og Latin-Amerika.

... Mimre om The Beatles på BEITOSTØLEN

14.–16. oktober
Denne helga blir det beatlemania Beitostølen, der fans i alle aldre, størrelser og fasonger hyller, nyter og minnes sitt favorittband.

... synge med i KRISTIANSAND

20.–22. oktober
Band som CC Cowboys, Vassendgutane, Ole Paus, Tini Flaat og mange fler kommer til musikkfestivalen Dark Season i Kristiansand.

... friske opp nynorsken i AURLAND

28.–30. oktober
Kjende forfattarar og gode bøker står i høgsetet på Dei nynorske litteraturdagane i Aurland kommune.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby