Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Moskva er en av verdens dyreste byer, men det er fortsatt gratis å gå rundt å se. Moskva er en av verdens dyreste byer, men det er fortsatt gratis å gå rundt å se. Foto: Ingvald Bergsagel ( Reiser & ferie )

Moskva for en dollar ...

... eller en neve. Her er guiden til Moskvas beste, billigste og mest bombastiske.

Sløs i Moskva

Svev inn i soloppgangen

Sett deg oppi kørja og la ballongen gå! Dere blir hentet på hotellet midt på natta og kjørt et stykke ut av sentrum. I stummende mørke stiger dere mykt til værs, og ser gradvis verden bli til rundt dere. En vakrere og mer spektakulær måte å oppleve Moskva skal du lete lenge etter. PS: Må bestilles minst fem dager i forveien.
Ballongtur i soloppgang per person 2340 kroner
> rusadventures.com

Ortodokse smykker

Kunstneren Vladimir Mikhailov har i over 20 år gitt nytt liv til gamle, russiske håndverkstradisjoner. Han lager smykker og andre vakre gjenstander basert på teknikker med røtter i Pskov og Novgorod på 1100- og 1200-tallet. Han har flere utsalg i Moskva, der du blant annet finner ringer, ikoner, skjeer og annet.
Ornamentert giftering med diamanter 13 690 kroner
10, Nikolskaya Ulitsa & 16/2, Tverskaya Ulitsa
> www.vmikhailov.ru

Blant de nyrike i Moskva

Alice fulgte den hvite kaninen ned i hullet, men her skal du opp i høyden. I toppetasjen på kjøpesenteret ved Smolenskaya Plochad har du flott utsikt over byen fra the White Rabbit. Konseptrestauranten er en smule posh, og et kjekt sted å smugtitte på byens nyrike.
Australsk filet mignon med asparges 263 kroner
Smolenskaya Plochad 3
> www.whiterabbitmoscow.com

Stalins søstre i Moskva

Radisson Royal Hotel var tidligere kjent som Hotel Ukraina, og er en av «Stalins syv søstre» – de massive, neoklassiske skyskraperne som setter sitt preg på byens skyline. Med sine 198 meter var dette verdens høyeste hotell fram til 1976, og etter tre års renovering gjenåpnet det i fjor med nytt navn og fem stjerner.
Dobbeltrom fra 2550 kroner
2/1 Kutuzovsky Prospect
> www.radisson.ru/royalhotel-moscow

Spar i Moskva

Lenins lik i Moskva

Smakløst? Kanskje. Men et besøk i Leninmausoleet er en slik klassisk turistting man bare gjør. Ikke nødvendigvis for å vise revolusjonslederen respekt, men mer for å ha gjort det. Du må regne med å stampe litt i køen (som begynner utenfor Den røde plass) og bli hysjet på av gretne vakter, men det hele er til gjengjeld gratis.
En taus titt på liket 0 kroner
Den røde plass

Moskvas myldrende marked

Izmailovo-markedet er digert og verdt og bruke minst én dag på. Du kan gjøre unike funn av sovjetmemorabilia og gode kupp på håndverk, klær, smykker og alt annet. Uansett er det fascinerende bare å kikke.
Mønstret, russisk sjal 150 kroner
Metro til Partizanskaya-stasjonen
> kremlin-izmailovo.com

Tradisjonell raskmat i Moskva

My My er en kjekk raskmatkjede der du på kafeteriavis peker på det du vil ha på brettet ditt av russiske spesialiteter, og betaler en latterlig liten sum i kassa. Flere av restaurantene har en diger ku stående utenfor, så de er lette å finne. Gratis trådløst nett har de gjerne også.
Tre retter for under 100 kroner.
Mange filialer. Blant annet i turistfella Arbat.
> www.cafemumu.ru

Sjarmerende og sentralt i Moskva

Hoteller er generelt dyre i Moskva, så har du stramt budsjett er nok et vandrehjem å foretrekke. Napoleon Hostel er blant de bedre, med kjekk beliggenhet i historiske Kitay Gorod. De har gratis trådløst nett og du kan lage mat selv for å spare enda mer. Størrelsen (47 senger) øker sjansen for at de har ledig plass, da mange Moskva-hosteller er knøttsmå.
Seng i sovesal fra 185 kroner
Maly zlatoustinskiy, Dom 2, 4. etg.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby