Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Stemning i gamlebyen i Krakow. Stemning i gamlebyen i Krakow. Foto: NA ( (c) NA )

Vant tur til Krakow

Vinneren av månedens konkurranse tipset om sitt beste skisted og vant weekendtur til Krakow. Ble det deg?

Vi arrangerer konkurranser hver eneste måned. Lik oss på Facebook så går du ikke glipp av noe.

I september ville vi at du skulle fortelle oss hva som er ditt favorittskisted i Norge eller i utlandet.

Oppgaven var som følger: Fortell oss hvilke skityper skistedet ditt passer for (familie, nybegynnere, eksperter, eventyrere eller lignende) og forklar oss hvorfor nettopp dette stedet er din favoritt. Send tipset ditt til oss på mail og bli med i konkurransen om å vinne en weekendtur til Krakow for to. Vi trykker et utvalg av de innsendte skistedene i Reiser & ferie, november og forbeholder oss retten til å kutte i tekst om det blir for langt.

Vinneren får flybilletter tur/retur Oslo-Krakow og et opphold på et trestjernes hotell med frokost for to personer. Premien er gyldig fra 1. oktober 2011 til 30. mars 2012, men kan ikke benyttes i perioden 31. desember til 2. januar.

Maria Hanto ble den heldige vinneren etter at hun sendte oss sitt tips til Zermatt i Sveits. Hennes tips vil bli trykket i novemberutgaven av Reiser & ferie sammen med et lite utvalg av skitipsene som har kommet inn. Vi vil også publisere noen tips her på nettsiden vår.

Krakow er ikke lenger Polens hovedstad, men var kongens by i over 500 år. I dag er Krakow Polens største turistattraksjon og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Siden Krakow var en av de få byene i Polen som kom så å si uskadet fra 2. verdenskrig, kan du finne et bredt utvalg av historiske bygninger og kunstsamlinger her. Byen er et skattekammer av en by med spesielt mange bygg i gotisk og renessansestil.
Krakow er perfekt å utforske til fots og du bør tusle rundt i gamlebyen og se Europas største middelalderplass, Rynek Glówny, eller se jødekvartalet Kazimierz der over 90 prosent av innbyggerne ble drept under 2. verdenskrig. Litt utenfor Krakow finner du også Wieliczka Salt Mine som står på Unescos verdensarvliste og har vært operativ i over 700 år.

Vil du ha mer inspirasjon til Krakow, ta en titt på Krakows offisielle nettside

Det er Polens turistbyrå som leverer premien til denne månedens heldige vinner sammen med den polske reisespesialisten Voytan Travel. Polens turistbyrå promoterer Polen til skandinaviske reisende og reisespesialisten Voytan Travel arbeider daglig med å veilede individuelle turister og grupper som besøker Krakow.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby