Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Mardi Gras er et av verdens mest kjente karneval. Mardi Gras er et av verdens mest kjente karneval. Foto: Jupiterimages

New Orleans' beste

New Orleans trenger kanskje ikke deg, men du trenger garantert litt av den.

Byer i USA

Hvorfor New Orleans?

Ikke fordi byen trenger deg, men fordi du trenger en solid dose av dens energi. Orkanen Katrinas gjorde enorme skader, og ga ny, bedrøvelig mening til sangen «Do You Know What it Means, to Miss New Orleans».
New Orleans er kjent som USAs «mest unike», en by som bryter med forestillingen om det typisk amerikanske. Dette faktum er noe innbyggerne gjerne setter sin ære i å underbygge, både i kraft av sin kultur, sitt kjøkken, sin musikk og sine festligheter. Mardi Gras (fetetirsdag), et av verdens mest kjente karneval, har for eksempel røtter i den katolske feiringen av fasten, med opptog og andre begivenheter som har mest til felles med dem man kjenner fra Rio og spanske byer. Men den er også ispedd afrikansk okkultisme og elementer hentet fra nordamerikansk urfolksmytologi, noe som gjør den helt unik.
Det er således byens unike kulturelle miks som danner bakgrunn dens spesielle karakter. Under revolusjonen på Haiti i 1804 flyktet mange fargede til området. I tillegg var den franske innflytelsen sterk, etter at delstaten Louisiana helt fram til USA kjøpte landområdet fra Napoleon i 1803 var franskeid. Alt dette har vært en viktig premiss for byens utvikling.
Med årene har New Orleans vokst, og det unike blitt vannet ut. Likevel er Det franske kvarter fremdeles et spennende møte med et annet USA, bortenfor McDonalds, Disney og Hollywood.

Få oversikten i New Orleans

Hjuldamperne på Mississippi-elven har vært et kjennetegn for New Orleans, og de kan være et fint utgangspunkt om du ønsker å bli kjent med byen langs den kjente elva. Mississippi har for øvrig spilt en sentral rolle i byens utvikling, og økonomien i hele regionen. Fra øvre dekker har du godt utsyn innover byen, og da særlig Det franske kvarter.
> www.neworleanssteamboatcompany.com

Alle skal i New Orleans

Høre tradjazz på Bourbon Street, hovedgata i New Orleans’ historiske sentrum the French Quarter. De åtte øverste kvartalene er proppet med suvenirsjapper, barer og bevertningssteder av heller tvilsom art, og en turistfelle av dimensjoner.

Du bør heller gjøre dette i New Orleans

Høre jazz, zydeko, cajun, swamp pop og alle mulige andre genre på Oak Street. Den historiske gaten ble rammet hardt under Katrina, men har tatt seg selv i nakken og blomstrer som aldri før. Legendariske steder som Maple Leaf Bar og Jacques-Imo's Café har åpnet igjen, og det er stadig nye restauranter, butikker, spa og gallerier å se. Er du i byen i november, så sørg for å få med deg Po-Boy Preservation Festival her.
> mapleleafbar.com
> www.jacquesimoscafe.com
> www.poboyfest.com


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby