Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Ta din åre fatt i Thailand. Ta din åre fatt i Thailand. Foto: Olga Khoroshunova ( Getty )

Aktiv i Thailand

Du kan selvsagt bare sløve bort Thailand-ferien ved bassenget, men ærlig talt... Du er tross alt i Thailand.

I mange solrike ferieland slipper du glatt unna med å gjøre så godt som ingenting et par uker i strekk. Thailand derimot, nærmest insisterer på at du skal få mer ut av oppholdet enn brunfarge og hvilepuls.
Det er vanskelig å tenke seg andre populære destinasjoner der aktivitetstilbudene er så varierte, tilgjengelige og spennende som her. Der det er turister er det også et uttall muligheter for utflukter, kurs og opplevelser av ymse slag.
Du bør selvsagt orientere deg litt på forhånd, men for aktiviteter som ikke strekker seg over mer enn en dag eller to, er det som regel greit å vente til du har kommet frem med å bestemme deg for hva du vil gjøre. Forhør deg med hotellresepsjonen om tilbud i nærområdet, eller ta en prat med en av de utallige reiseagentene som finnes på ethvert turiststed.

PADLING i Thailand

Nysgjerrige aper svinger seg tett rundt kajakkene der vi manøvrerer oss gjennom mangrovesumpene i Krabi-provinsen. Et par lattermilde og ukonsentrerte unggutter bak i følget kjører seg stadig fast i villniset, selv om vår vesle utflukt er blant de enklere formene for padling du kan begi deg utpå i Thailand.
Det vanlige er å bli med på halv- eller heldagsutflukter i smule farvann, i sumpområder, på innsjøer og fra øy til øy. De som trenger action for å trives, kan prøve seg på elvestrykene i provinsen Chiang Mai og andre steder nord i landet, for eksempel med Siam River Adventures som har spesialisert seg på den slags (turer fra én til fem dager).
Dersom du ønsker en enda mer omfattende eventyrreise og har krefter i armene, kan en ukeslang utflukt fra Phuket eller Hat Yai med John Gray’s Seacanoe være tingen. Selskapet er velrenommert, har turer som passer de fleste og John aka. Big Monkey, har drevet med økovennlig padleturisme i området siden 1989.

THAIBOKSING i Thailand

Det er på ingen måte vår mening å oppmuntre til mer vold i ferien. Fysisk fostring, derimot, dét er vi for.
Thaiboksing kan virke brutalt, men utført i kontrollerte former, kan det også være en både morsom og utfordrende treningsform.
I idrettens hjemland kan du nøye deg med å se én av de utallige oppvisningene som arrangeres for turister, du kan dra på en skikkelig arenakamp, eller du kan forsøke å lære deg kunsten selv i én av rundt 80 thaibokseleire i landet som tar i mot utlendinger.
På ferieøya Koh Samui driver det internasjonale thaibokseforbundet treningsleiren Lamai Muay Thai Camp (tidligere WMC) der Reiser & feries utskremte fikk stål i ben og armer for et par år siden.

Les reportasjen her

Rawai Muay Thai Camp på Phuket er en av de største treningssenterne åpne for utlendinger i Thailand, og har et bredt utvalg av tilbud, mens på Koh Phangan kan du forsøke deg hos Horizon Muay Thai Boxing Camp.

KOKKEKURS i Thailand

Med en oppmerksom innstilling fra deg selv og en pedagogisk lærer, er det utrolig hva du kan få ut av en ettermiddag på kokkekurs i Thailand.
Landets kjøkken er en orgie i smak, farger og eksotiske ingredienser, men det går raskt å tilegne seg et grunnrepertoar. Lærer du deg noen prinsipper om hvordan du bruker nøkkelingredienser som kaffirlimeblader, chili, lime, fiskesaus, sitrongress og så videre, kan du imponere venner, familie og deg selv etter ferien. Sunt er det også.
Reiser & feries utsendte har hatt stor glede av, og kan anbefale, kveldskurset til Smart Cook i Ao Nang. Om engelsken din halter, kan du la deg kurse av Gjøvik-jenta Junie Kovacs (opprinnelig fra USA), som driver Time for Lime på Koh Lanta. Vil du dra på litt, kan du melde deg på syvdagerskurs hos Landmark Hotel Cooking School i Bangkok.

ELEFANTRIDNING i Thailand

Elefanten har vært et høyt respektert dyr i Thailand i århundrer, men utviklingen har krympet det naturlige habitatet til ville eksemplarer kraftig. I dag er det kun et par tusen igjen nord i landet.
Tamme elefanter er det derimot flust av, men de tradisjonelle arbeidsoppgavene til de sterke dyra, er i stor grad blitt overtatt av maskiner. En del elefanter brukes av skogsforvaltningen til å fjerne trestokker fra stier der kjøretøy ikke kommer fram, men de fleste jobber i turistnæringen, både med oppvisning og ridning.
Slik virksomhet er i dag essensiell for bevaringen av arten i landet, og så lenge du passer på å legge turen til et elefantsenter som kan dokumentere at de tar godt vare på dyra, bør du kunne gjøre det med god samvittighet.
> www.elephantnaturepark.org
> www.changthai.com
> www.elephantnaturefoundation.org

Andre muligheter i Thailand

Sykkelturer i Thailand

> www.cyclingthailand.com
> www.spiceroads.com
> www.biketoursthailand.com

Dykking og snorkling i Thailand

> www.thailandsnorkeling.com
> www.sunrise-divers.com
> www.thailand-divers.com

Thaimassasjekurs i Thailand

> www.itmthaimassage.com
> www.sunshine-massage-school.com
> www.northernthailand.com/thai-massage

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby