Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Sulley, det bløte monsteret fra filmen Monsters, Inc hilser på publikum. Sulley, det bløte monsteret fra filmen Monsters, Inc hilser på publikum. Foto: Bjørn Moholdt ( Reiser & ferie )

Fornøyelige Florida

Ingen andre steder ligger fornøyelsesparkene så tett som i Florida. Her er 13 spennende parker.

En gang mot midten av 1960-tallet fløy Walt Disney i et lite propellfly over det ugjestmilde landskapet i Floridas indre. Området mellom Tampa i vest og Daytona Beach på atlanterhavssiden besto enten av våtmarker, tørre stepper eller innsjøer, hovedsakelig bebodd av mygg, krokodiller, slanger og annet utyske. Noe av området ble riktignok brukt som beitemark for kveg, men det var langt mellom menneskene.
Fra rundt 3000 meters høyde speidet han ivrig ut over det karakteristiske landskapet.
- Her, her skal det ligge, skal han ha sagt til sine medpassasjerer, og pekte mot de endeløse våtmarkene.
De må ha trodd mannen var gal.
I dag står Florida-opplevelsene i kø. Under serverer vi noen høydepunkter som forhåpentligvis vil gjøre det lettere for deg å foreta et valg.

13 flotte parker i Florida

Sawgrass Recreation Park, Weston

Bli med på våtmarksekspedisjon med luftputebåter. Blant attraksjonene er alligatorer, slanger, skilpadder og iguaner. Selskapet tilbyr ulike pakker, fra båtturer til fiske- og campingturer med private guider. Du kan leie både båt og fiskeutstyr.
Evergladestours

Våtparksafari med luftputebåt.Våtparksafari med luftputebåt. Foto: Bjørn Moholdt

Cypress Gardens, Winter Haven

Floridas aller første fornøyelsespark åpnet i 1936, og var lenge kjent for sitt vannskishow. Parken og showet ble gjenåpnet i 2004, med de velkjente botaniske hagene og ikke mindre enn fem berg-og-dalbaner.
www.cypressgardens.info

Walt Disney World, Orlando

Disneys verden inneholder seks selvstendige attraksjoner, som Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Typhoon Lagoon, Blizzard Beach og Hollywood Studios. Disse spenner fra møte med de klassiske Disney-figurene Donald, Mikke og Langbein, til vannsklier, filmkulisser og dyrepark. Noe for enhver smak. Hver park tar cirka én dag hver, så her gjelder det å velge. Snittbesøket i parken er 200 000 besøkende per dag.
disneyworld.disney.go.com

Sea World, Orlando

Sea World er kjent for sine akrobatiske spekkhuggere, men har også en rekke andre spenstige havpattedyr, som delfiner og sjøløver.
www.seaworld.com

Egne badenymfer underholder store og små i Sea World.Egne badenymfer underholder store og små i Sea World. Foto: Bjørn moholdt

Discovery Cove, Orlando

Ligger litt bortgjemt, men er en personlig favoritt. Her kan du svømme med skater, tropiske fisker og delfiner, og ellers bare slappe av ved bassengkanten og la barna kose seg i de ulike bassengene. Inngangsbilletten (ca.1600 kr per person) er høy, men da er i tillegg alt inkludert (måltider, drikke etc.).
www.discoverycove.com

Kennedy Space Center, Merritt Island

Romsenteret gir deg en historisk gjennomgang av amerikanernes meritter i verdensrommet. Herfra ble romlegender som Neil Amstrong sendt av gårde til månen. Senere har romfergene blitt skutt ut herfra.
www.kennedyspacecenter.com

Busch Gardens Africa, Tampa

Dette er en kombinert fornøyelsespark og zoologisk have. Den største attraksjonen er taubanen som går over et savannelignende landskap med beitende dyr.
www.buschgardensafrica.com

Gatorland, Orlando

Florida er kjent for sine fryktinngytende alligatorer, og i «alligatorenes hovedstad», Orlando, møter du alle varianter av arten. Brytekampen med alligatorer er et av høydepunktene, i tillegg til «Gator Lake», der du finner de største og mest imponerende dyrene.
www.gatorland.com

Daytona USA, Daytona Beach

Gatebilløp på bane er stort i USA, og Daytona er selve midtpunktet. Her ligger også den offisielle NASCAR-parken, med et utall tilbud, ikke minst mange ulike simulatoropplevelser. Har du nok penger og har avtalt på forhånd kan du også få sitte på med en NASCAR-bil på den berømte banen.
www.daytonausa.com

ABONNER PÅ REISER & FERIE DIGITALT ELLER PÅ PAPIR

Adventure Island, Tampa

Dette tolv hektar store området handler om vann, og er som en fortettet utflukt til de kjente Florida Keys. Her legges det vekt på den avslappede, karibiske livsstilen som har gjort steder som Key West verdensberømt. Av attraksjoner er det verdt å nevne vannskliene og surfebassenget.
www.4adventure.com

Celebration Station, Clearwater

For den som foretrekker innendørs spillehaller er dette som å komme til himmelen. Her finner du mer enn hundre ulike spillmaskiner, i tillegg til tradisjonelle «leker» som air hockey og biljardbord.
www.celebrationstation.com

Silver Springs, Ocala

Denne naturparken er bygget på den kjente Silver Springs-kilden, og har selvsagt gondoler og karuseller, men de største opplevelsene knytter seg til et elvecruise med blant annet glassbunnbåt og andre mindre fartøy, som bringer deg videre inn i det fascinerende sumplandskapet. Du vil også få nærkontakt med parkens pantere, bjørner, alligatorer, slanger og skilpadder.
www.silversprings.com

Universal, Orlando

Det mest imponerende i denne parken er utvilsomt storsatsingen The Wizarding World of Harry Potter, en storslagen temapark med kulisser fra filmene om romanfiguren med samme navn. Angivelig har anlegget kostet mer enn en halv milliard kroner, og det utvises stor oppfinnsomhet når det gjelder attraksjonene. Ikke minst er detaljene i landsbyen Hogsmeade overbevisende. Et underholdende sted å oppholde seg for både store og små, med det lille forbeholdet at et besøk forutsetter en viss kjennskap til Potter-universet.
www.universalorlando.com


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby