Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Nesten ingenting er bedre enn norsk sommer, sol og bad. Nesten ingenting er bedre enn norsk sommer, sol og bad. Foto: Orlando Rosu ( Getty )

Våre favorittbadeplasser

Leserne har talt og her er deres beste badeplasser i Norge.

Lesernes favorittbadeplasser


View Norges beste badeplasser in a larger map

På yttersida av Senja er de fineste badestrendene! Min favorittstrand er kun tilgjengelig via båt, og er ei kritthvit korallsandstrand på en av Bergsfjorden 98 øyer.
Irene Brox, Krokelvdalen

Norges beste badeplass er strendene på Karmøy. Her er det flotte «Syden-strender» som ligger etter hverandre – Åkrasanden og Sandvesanden er de mest kjente.
Solveig Aase Larsen

Solastranda i Rogaland er desidert flotteste stranda i Norge.
Hilde Sivertsen

Norges beste badeplass er Orrestrand på Jæren i Rogaland.
Britt Liljan Strømberg, Oslo

Stranda på Ringshaug har flott natursand og er lang og halvmåneformet. Denne stranden ligger utenfor Tønsberg i Vestfold.
Camilla Hvål Aglen, Tønsberg

På en øy som heter Makø ligger det en liten strand med herlig natur, herlig kaldt vann og fri sikt ut over havet. Man tar bare fergen fra Skjærhallen til Makø og følger stien rett til denne fantastiske gjemte perlen. Her ligger det også en liten kafé med masse god vegetarisk mat.
Jane Haugen, Fredrikstad

Ingierstrand er min favoritt. Rett ved saltvann, flott utsikt, masse mennesker, kiosk, stor parkeringsplass, svaberg og gressletter.
Birgit Søderstrøm, Oslo

Norges beste badeplass befinner seg på en liten øy utenfor Mo i Rana i Nord-Norge, nærmere bestemt Hestemannøy. Den heter Solvika.
Eline Jacobsen

Gimsøya, som ligger mellom Austvågøy og Vestvågøy, er det flere virkelig fantastiske strender. Min favorittstrand ligger på yttersida og har den mest finkornede sanden man kan oppdrive i verden.
Hanne Midtbø, Jakobsli

Bystranda i Kristiansand er uten tvil den fineste. Det er sandvolleyballbane og nær beliggenhet til byen.
Mai Nguyen

Beste badeplass er Hvalstrand bad i Asker! Stranden er stor, og tilbyr et stort område med gress for de som foretrekker det fremfor sandstrand. Det er også molo her, samt ti meters stupetårn og utleie av tråbåter.
Andreas Rokne, Oslo

Det er flere badeplasser under bildekarusellen

For å se bildekarusellen trenger du Flashplayer 8. eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

På svabergene utenfor Stavern er det utrolig fint og så kan du tusle inn i byen etter badet og ta en is, på Den gule kafeen for eksempel.
Helene Hansen, Malmø

Jeg vil anbefale å ta en tur til Storesand badestrand på Kirkeøy på Hvaler. Det er et lite stykke Syden. Stor og flott strand med gode parkeringsmuligheter.
Camilla Haga, Oslo

Nebbursvollen Friluftsbad består av 3 bassenger. Badet er et utpreget «familiebad» med store friarealer, vannsklier, dusj/toalettanlegg, områder for lek og ballspill, grillmuligheter, piknikområde, sandvolleybane, kiosk og lekeplass.
Merete Korsgaard, Lillestrøm

Vest mot storhavet ligg vakre Refviksanden. Kanskje ikkje det varmaste badevatnet i Norge, men absolutt akseptabel sjøtemperatur om ein ikkje er av dei aller mest pysete.
Anne-Brit Yri, Oslo

Jeg synes beste badeplass i Norge er Bleikstranda i Lofoten! Man ser rett ut mot storhavet, det er rent og pent der, lite folk og stranda er nydelig.
Mari L.E.

Norges beste badeplass er i Karasjok ved Riidunjarga. Den ligger avskjermet til og stranden er ren og innbydende. Det er svært forfriskende å bade i elva.
Karen Bårje, Tromsø

Onsakervika må være en av Norges fineste og mest barnevennlige sandstrand! Den ligger i tilknytning til en campingplass ved Tyrifjorden, så her er det overnattingsmuligheter, kiosk, minigolf med mer.
Ida Lindholm, Skui

Jeg har vært på Sommarøy i Troms og sett den nydelige stranden de har der! Den er litt kald, så det må være skikkelig sommer for at man skal bade her, men det ser ut som en hvilken som helst Syden-strand.
Ole-Martin Jensen, Hønefoss

Den beste badeplassen er Solastranda.
Henrik Ekrheim, Ilseng

Hulvik i Vestby mellom Hvitsten og Son har sandstrand, svaberg, gresslette og spennende vann både til bading og snorkling.
Trine Dokkesveen, Son

Ringshaugstranda i Tønsberg har en skikkelig sandstrand, men også plenområde for de som vil ha det. Ut i vannet er passelig langgrunt, men ytterst er det dypere og med stupemuligheter. Det er kiosk nært og sandvolleyballbane.
Arnt Karlsen, Tolvsrød

PS: Savner du din favoritt så tips oss gjerne eller kommenter på vår Facebook-gruppe.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby