Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Vakker utsikt og utsøkt mat på den franske rivieraen. Vakker utsikt og utsøkt mat på den franske rivieraen. Foto: Bjørn Moholdt ( Reiser & ferie )

Antibes aller beste

Gourmetmat, kjendiser og kultur er bare noen av ingrediensene som utgjør den franske rivieraen. Her er 5 anbefalinger til Antibes.

5 anbefalinger til Antibes

1. Picasso-museet i Antibes

Det spanske malerikonet oppholdt seg seks måneder i Antibes høsten 1946 i Grimaldislottet i gamlebyen, som huser en større samling av hans arbeider ikke minst fra perioden han oppholdt seg i denne delen av Frankrike. Flere andre kunstnere kan også oppleves i det imponerende bygget, blant annet arbeider av norskættede Anna-Eva Bergman.

2. Antibes absinthe bar

På 1800-tallet var denne anisdrikken spesielt populær blant intellektuelle og kunstnere (van Gogh var en lidenskapelig tilhenger). I Antibes kan du smake på selve drikken og oppleve ritualet rundt i den egenartede baren Balade en Provence i Cours Massena, rett ved bytorget. I første etasje finner du en typisk landhandel, med ulike absinthemerker på menyen, mens man i kjelleren har laget til en bar utformet som et lite museum, med et imponerende utvalg av de typiske absinthefontenene. Innehaver Frédéric Rosenfelder hjelper gjerne til, og forteller villig vekk om absinthens historie.

3. Kunstnerstien i Antibes

Siden slutten av 1700-tallet har Den franske rivieraen trukket kunstnere til seg, mye takket være den særegne naturen av pinjetrelunder, strender og de monumentale alpene i bakgrunnen, samt det karakteristiske lyset ute i havet.
På denne bakgrunnen har man i Antibes, fra markedet inne i byen og langs strandpromenaden, laget en vandrerute med innlagte stopp, der det er plassert kopier av kjente malerier fra området, med tolkninger av landskapet du da befinner deg i. En interessant og annerledes måte å gjøre seg kjent med byen og kulturen på.

4. Marineland i Antibes

Marineland er en opplevelsespark for store og små, med delfin- og sjøløveshow, ligger strategisk plassert mellom Antibes og Nice. For ikke lenge siden fikk den store overskrifter i internasjonale medier da det ble født en spekkhogger i parken, som i fjor feiret 40 år, og er Europas største i sitt slag.

5. Glassblåserne i Biot

Den lille landsbyen Biot mellom Antibes og Nice er kjent for sine glassmakere, og blant de fremste er far og sønn Robert og Antoine Pierini. I Biot har de installert seg i en gammel olivenoljemølle fra 1400-tallet, derav navnet Verrerie du vieux Moulin, og tryller frem de lekreste kunstverk i glass. Selve møllen er bygget i stein fra den tidligere bymuren, og er et lite kunstverk i seg selv.

Turistinformasjon

Å komme seg til Antibes

Både Norwegian og SAS flyr fra Oslo til Nice, som er knappe 15 minutter i bil unna. Prisene er gunstigst utenom høysesongen. Vi leide bil gjennom Holiday Autos, som gjennom sin søkemotor garanterer for de beste prisene.

Overnatting i Antibes

Det finnes flere muligheter både når det gjelder hoteller og leiligheter i og rundt Antibes, Juan Les Pins og Nice. Vi bodde på Garden Beach Hotel i hjertet av Juan les Pins, rett på stranda med vakker utsikt over Middelhavet.
Det vakre, stemningsfulle femstjerners art deco-hotellet Hôtel Belles Rives er også verdt å vurdere, det samme gjelder søsterhotellet på andre siden av
gaten, Hôtel Juana.

Restauranter i Antibes

Det mangler ikke gode matalternativer i Antibes, Juan les Pins eller Nice. Le Figuier de Saint-Esprit må oppleves, det samme gjelder Restaurant de Bacon. Bastion Restaurant & Lounge Bar er veldig trivelig, ikke minst ved lunsjtider. Husk å bestille plass om du vil sitte utendørs.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby