Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

AtmosFear er Lisebergs store attraksjon dette året. Tør du? AtmosFear er Lisebergs store attraksjon dette året. Tør du? ( Liseberg )

Parknytt - Sverige

146 meter fritt fall eller gondolsafari. Her er årets nyheter i de svenske familieparkene.

Sveriges familieparker

Liseberg: Store stjerner og fritt fall

Bryan Ferry spiller 27. mai, Ringo Starr 10. juni og Bob Hund 13. juni, for å nevne noen av de største navnene du kan høre fra Stora scenen i Liseberg denne sesongen. Konsertene er inkludert i inngangsbilletten til parken.
Blant tivoliattraksjonene er AtmosFear ny av året. Her kan de med kontroll på magen falle fritt i opp til 110 kilometer i timen fra et 146 meter høyt tårn, vissnok Europas høyeste i sitt slag.
Hvor Göteborg
Priser* 170 kr for årskort, 1214 for Guldpass som også inkluderer turer med attraksjonene.
www.liseberg.se

Astrid Lindgrens Värld: Villvetter og huldretusser

Mattisskogen, som åpner 18. juni, er årets store nyhet i Astrid Lindgrens Värld. Med det blir Ronja Røverdatter-området ti ganger større, og sikkert en god del skumlere. Parken ble i fjor kåret til Nordens beste fornøyelsespark av reisenettstedet .
Hvor Vimmerby
Priser* Dagskort koster 335 for voksen og 225 for barn i høysesong (2. juni – 28. august) og hhv. 215 og 155 i lavsesong fra 14. mai. Helgeåpent i september.
www.alv.se

High Chaparral: Yiiihaaa!

17.–19. juni blir det countryfestival i western-parken High Chaparral, og genrens entusiaster kan neppe finne et mer passende sted å nyte musikken, i alle fall ikke i Norden. Ellers er det bikertreff her 3.–6. juni og western-helg 29. juni–3. juli, med blant annet rodeo, square dance og marked.
Hvor Hillerstorp, Småland
Priser* Dagskort koster 139 i lavsesong og 157 i høysesong. Barn under én meter går gratis.
www.highchaparral.se

Gröna Lund: Svimmel i Sverige

Twister er en 480 meter lang, svimlende berg- og dalbane i tre, og årets fremste nyhet i Sveriges eldste fornøyelsespark Gröna Lund.
Konsertprogrammet er som alltid fullstappet, med blant andre Bryan Adams 9. juni, Gogol Bordello 15. juni, Ziggy Marley 1. juli, Alice Cooper 4. juli og Håkan Hellström 9. september. På sensommeren, nærmere bestemt 16. september, har dessuten de svenske glamrockerne i The Ark valgt å legge sin offisielle avskjedskonsert nettopp hit.
PS: I parkområdet Södra Djurgården finner du også Skansen og Vasa-museet.
Hvor Södra Djurgården, Stockholm
Priser* Barn under seks og voksne over 65 år går gratis. For andre koster billetten 78 til vanlig, og 157 på konstertkvelder.
www.gronalund.com

Kolmgården Djurpark: Gondolsafari

Kolmgården er kjent for å la sine gjester komme tett inn på dyrene, og i år blir det mulig å komme enda tettere. Den store nyheten i parken, som du finner 15 mil sør for Stockholm, er nemlig safari i gondolbane, der dere svever like over løvene, giraffene og sebraenes verden i nesten tre kilometer. På sitt laveste er gondolen 2,5 meter over bakken og turen tar 26 minutter.
En sjørøverskip-ride i parkens Marine World er også ny av året.
Hvor 15 mil sør for Stockholm
Priser 1 natt og 2-dagersbillett for familie på fire koster 4100 svenske kroner i høysesongen. Se ellers nettstedet.
www.kolmarden.com

ABONNER PÅ REISER & FERIE DIGITALT ELLER PÅ PAPIR


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby