Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Villstyringene setter hverandre i stevne i Voss. Villstyringene setter hverandre i stevne i Voss. Foto: Roger Brendhagen

Ekstremt i Norge i juni

Sommernettene er lange og skal ei soves bort. Se hva som skjer i Norge i juni.

Kulturkalender for Norge

VOSS

Ekstremsportuke – 26. juni–3. juli
Dette lekne evenementet begynner å bli godt etablert, og er den største festivalen av sitt slag i verden. Utøvere fra hele verden samles i Voss for å leke og utfordre hverandre i vakkert naturlandskap. Om du ikke er utøver, kan du delta i konseptet «Try it», eller nøye deg med å se på alle galningene.
www.ekstremsportveko.com

VIL DU HELLER VÆRE AKTIV I EGYPT?

TROMSØ

Maraton – 25. juni
Verdens nordligste maraton går av stabelen i Tromsø i slutten av juni. Løpet foregår under midnattssolen, og utøvere fra 50 ulike land deltar. Blir du også med?
www.msm.no

BERGEN

Grieg-festival – 18. juni–27. august
Få med deg Griegs verker gjennom ti uker med konserter og musikere fra ti land. Festivalen Grieg in Bergen vil dog ikke bare fokusere på byens store sønn, men byr på verker som spenner fra barokk til moderne musikk.
www.grieginbergen.com

GJØVIK

Søskenbarntreff – 24.–26. juni

«Æille har et syskenbån på Gjøvik» sang Alf Prøysen, og tiden er overmoden for et søskenbarntreff i den hvite byen ved Mjøsa. Alle som har en fetter eller kusine i Gjøvik er derfor invitert til å delta og på programmet står blant annet teaterforestillinger, søskenbarnfotografering, glassgravering av slektsnavn, stort show i Fjellhallen, åpen scene og byrebus.
www.turistinnlandet.no

PORSGRUNN

Teaterfestival – 22.–26. juni
Norges største, internasjonale teaterfestival arrangeres for 17. år på rad i Porsgrunn. Byen blir forvandlet til en levende scene med spennende teaterforestillinger, et forrykende åpningsshow på Rådhusplassen og en rekke kurs og seminarer.
www.pit.no

SULDAL

Ungkarsfestival – 23.–26. juni
Unkarsfestivalen er en ujålete, litt rølpete og kjempemorsom storfest for gutter og jenter fra 18 til 100 år. På festivalen arrangeres blant annet gjørmebryting, konebæring og konserter. Vil du ha en sommerflørt, er nok ikke det helt uoverkommelig heller.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

EGERSUND

Visefestival – 30. juni–2. juli
Egersund visefestival frister med de klassiske norske bartrubadurene, men har også et spennende program med indiepop-helter fra fjern og nær. Steinar Albrigtsen, det franske bandet Herman Dune og singer-songwriter Robyn Hitchcock er noen av navnene til festivalen.

OSLO

Skeive dager – 17.–26. juni
Hele hovedstaden blir satt på skakke noen dager i juni, når den årlige gay pride-festivalen bølger gjennom hovedstaden. Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.
www.skeivedager.no

JOSTEDALEN

Norsk brefestival – 2.–5. juni
Bre, ski, kultur og moro er essensen av Brefestivalen i Jostedalen. På programmet står blant annet bestigning av den noe ukjente bretoppen Storanosi, jostedalsquiz, åttetallsturen på Vangsen og hyggelige møter på brepuben.

TRONDHEIM

Vikingmarked – 23.–26. juni
For første gang arrangerer Trondheim vikinglag et kaupang, det vil si et historisk vikingmarked. På markedet, som går av stabelen i Devlebukta på Ladehammeren utenfor Trondheim, vil det arrangeres kurs i ulike håndverk, det vil bli laget historisk mat og det vil selvfølgelig bli musikk og underholdning.


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby