Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Du kan nyte mange gode sjøfartminner rundt i Norges land, vi har plukket ut et knippe. Du kan nyte mange gode sjøfartminner rundt i Norges land, vi har plukket ut et knippe. ( Reiser & ferie )

Ta sjøveien

Du trenger ikke reise langt for å få cruisefølelsen.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Båttur i Jotunheimen

Det er over hundre år siden Ole Øvstedal startet med båttrafikk på den lange, smale innsjøen Gjende i Jotunheimen. I dag betjenes den naturskjønne ruta av fjerde generasjon, og båtene «Gjende III» og «Gjendine» går daglig fra Gjendesheim i Vågå kommune til Memurubu og Gjendebu i sommersesongen.
Hvor: Gjendesheim – Gjendebu t/r
Hvem: Gjendebåtene

NORGES FLOTTESTE TOGTURER

Sjøveien til Amsterdam

4. juli seiler «MSC Opera» ut fra Bergen med kurs mot den nederlandske hovedstaden. Firedagerscruiset tar en svipp innom Southampton, og er en kjekk sjanse for deg som vil ha en liten smakebit av det virkelige cruiselivet. Eventuelt kan du ta seksdagerscruiset 5. juni den andre veien, fra Amsterdam til Bergen, da med Oslo, Stavanger, Sognefjorden og Flåm på programmet.
Hvor: Bergen – Amsterdam
Hvem: MSC Cruises

9 TING DU MÅ GJØRE I AMSTERDAM

Yoga i fiskebåten

Bli med på en yogasafari på «M/S Vulkana», en ombygd fiskebåt som har Tromsø som hjemmehavn. Av andre fristelser om bord finner du en zen lounge og en herlig, intim restaurant, badestamp på dekk og hamam. I opplegget kan du også inkludere fiske- og skiturer samt ulike polaropplevelser («1001 Polar Nights»).
Hvor: Tromsø og omegn
Hvem: Polar Safari

10 TIPS TIL INDIA

Romantikk med Color Line

Da Color Line introduserte «Color Fantasy» ble ferden over Skagerrak og Kattegat oppgradert til noe mer enn ren transport til kontinentet. Kielfergen tok med dette opp konkurransen med de rene cruisebårene i Karibia og Middelhavet. Lugarer og restauranter holder høy klasse, og egner seg utmerket for den som for eksempel er romantisk anlagt, men ikke ønsker å dra alt for langt av gårde.
Hvor: Oslo - Kiel t/r
Hvem: Color Line

Skjærgårdscruise

En fin måte å oppleve skjærgården i Oslofjorden på er å -mønstre på et av Sandvika Fjordsturers to tradisjonsrike fartøy, «M/S Rigmor» og «M/S Rigfar». Båtene kjennetegnes av en hyggelig atmosfære, og du kan enten leie hele -fartøyet eller være med på rederiets oppsatte programmer.
Hvor: Sandvika
Hvem: Sandvika Fjordturer

VERDENS BESTE KAFFEBY

Fergetur i Lofoten

En reise med «MF Lofotferga» er en annerledes måte å oppleve havområdet i Lofoten på. Det prisbelønte fartøyet inviterer både til skjærgårdscruise, lofotfiske og spekkhoggersafari. Turer innom majestetiske Trollfjorden hører også med.
Hvor: Kabelvåg
Hvem: Lofotferga

VERDENS VAKRESTE ØYER

Ferge inn i verdensarven

Den trange og vakre Nærøyfjorden er en arm av Aurlandsfjorden som igjen er en arm av Sognefjorden. Fjorden fikk i 2005 plass på verdensarvlisten til UNESCO, som i sin begrunnelse beskriver den som «among the most scenically outstanding anywhere». Som patriotiske nordmenn kan vi ikke annet enn å si oss enige.
Hvor: Gudvangen–Lærdal t/r
Hvem: Fjord1

Flere båtturer i Norge: I KJENTE FARVANN


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby