Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Paris har noe for enhver smak. Paris har noe for enhver smak. Foto: Goodshoot

Paris, mon amour

Romantikkens og kulinariske utskeielsers hovedstad fortsetter å bergta oss nordmenn.

Følg oss på FACEBOOK

Det er absolutt ikke nødvendig å være frankofil for å trives i Paris. Det holder lenge om du er sulten, kulturinteressert, moteglad eller bitte litt forelsket.

Last ned gratis guide til PARIS

Paris fra en annen vinkel

Paris er en drømmedestinasjon for enhver hobbyfotograf, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Med profesjonelle fotografer som guider, kan du få omvisning i byen og lære hvordan du tar bedre bilder, utnytter ditt eget kamera best mulig og ser motivene og vinklene som skal til for å forevige byen fra sin beste side. Photo Tours in Paris varer i tre timer. De koster 1300 kroner for dagstur og 2150 for kveldstur.

NORDMENNS FAVORITTBYER

Le av lokalbefolkningen i Paris

Det er ikke til å stikke under en stol at pariserne kan være vriene nøtter å knekke, selv om ryktene om deres arroganse og kjølighet ofte er både overdrevne og foreldede. Med showet «How to Become a Parisian in One Hour?» klarer Olivier Giraud å innlemme gjestene sine i den parisiske kulturens kjerne på en morsom og underholdene måte.

FÅ HOTELLUKSUS TIL LAVPRIS

Smaksett Paris

Paris har flere Michelin-stjerner enn noen annen by i verden, og da kan det være fristende å få ta del i hemmeligheten. Cook’n With Class lærer deg opp i det franske kjøkkens herligheter. Du tas med på matmarkeder eller lærer hvordan du kan lage de beste desserter som makroner, bakverk, croissanter, paier eller kakedekorasjoner.

5 GODE HOTELLNYHETER

Klassiske mesterverk i Paris

Louvre er stort og kjent, men sjekk også ut impresjonismegalleriet Musée de l'Orangerie. Blant annet finner du Monets kjente Nympheaus utstilt her, og det mange ikke vet er at kunstneren selv valgte dette stedet, og malte direkte på veggen. Badet i naturlig lys kommer impresjonistens malerier helt til sin rett.

I FILMENS RIKE - PARIS

Store lopper i Paris

Marché aux Puces St-Ouen de Clignancourt er Paris’, og kanskje verdens, største loppemarked, men er egentlig satt sammen av mange markeder. Et sted mellom 2500 og 3000 butikker selger alt fra vakre antikviteter til søppel. Selgerne setter ut sine varer lørdag morgen og holder på til mandag kveld. Det er ikke lett for nybegynnere å gjøre de helt store kuppene her, men mandag er selgerne mest ivrige etter å få solgt. Har du et godt øye, kan du uansett komme hjem med noe du selv er fornøyd med.

SLØS ELLER SPAR I PARIS


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby