Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Nytt og gammelt møtes på Rigas kafeer. Nytt og gammelt møtes på Rigas kafeer. Foto: Øystein Lie

Sløs eller spar - Riga

Riga har hatt noen tøffe tak, men den rustikke sjarmen lokker stadig flere til den latviske byen.

Følg oss på FACEBOOK

Sløs i Riga

Opplev i Riga

Det er ekstra godt med litt forpleining etter en lang dag med storbytrasking og shopping. ESPA Riga er et stort og eksklusivt spa med gjennomført design i seks etasjer. Condé Nast Traveler har satt sitt kvalitetsstempel på stedet, som tilbyr en lang rekke behandlinger for velvære og skjønnhet.
To timers rav- og krystallbehandling – 1227 kroner

STORBYFERIE MED BARN

Kjøp i Riga

Den internasjonale juvelkjeden Frey Wille fører kun kjente designnavn, og har fått fotfeste i Riga. Her er det mulig å kjøpe smykker som er inspirert av kjente kunstnere som Monet, Klimt og Mucha. Hva med en liten, håndlaget ring av 24 karat hvitt gull som presenteres som en hyllest til livet?
Ring i hvitt gull – 9000 kroner
Adresse: Valnu 10

Spis i Riga

Vincents går for å være byens beste restaurant, og det sies at pommes fritsen alene er verdt besøket. Mest av alt sverger restauranten til slow food, og det til ikke så altfor avskrekkende priser.
Tournedos Rossini – 400 kroner
Adresse: Elizabetes iela 19

VERDENS BESTE KAFFEBY

Sov i Riga

Boutique Hotel Bergs er et femstjernes designhotell, som åpnet i 2003 midt i smørøyet av byen. Hotellet har nylig blitt medlem av den eksklusive gruppen Small Luxury Hotels of the World, og har 38 romslige leiligheter fra 45 kvadratmeter og oppover.
Penthouseleilighet per natt – 3000 kroner
Elisabetes ilea 83/85

ST. PETERSBURGS BESTE MUSEER

Spar i Riga

Opplev i Riga

Det beste i livet er gratis, og gjennom EU-prosjektet Youth in Action tilbys det gratis guidede turer til mer ukjente områder av Riga. Det er bare å møte opp foran St. Peter kirken klokken tolv og henge seg på.
Tre timers guidet tur – gratis (men du kan gi driks)
www.rigafreetour.com

Kjøp i Riga

I gamlebyen og ved markedet Centraltirgus selges solide sokker slik bestemor kunne strikke dem før maskinene tok over. De kan koste opp mot hundre kroner, men med tanke på slitet bak er dette billig og en fin måte å støtte lokalbefolkningen direkte.
Hjemmestrikkede sokker – maks 100 kroner

10 HEITE STORBYER

Spis i Riga

Pirägi er små boller, fylt med bacon, kjøtt eller grønnsaker. Disse kan du kjøpe i de fleste kiosker og bakerier, og de du får hos Rausu meistars er både velsmakende og rimelige.
Pirägi – 1,70 kroner per stykk
Adresse: Gertrudes 10/12

Sov i Riga

Riga har flere vandrehjem å velge mellom, og vår anbefaling er Backpackers Planet. I dette gamle varehuset er det greie fellesrom med maks seks senger. Stedet har egen kafé og bar, samt trådløst nett, tv og et trygt bagasjeoppbevaringsrom.
Seng i fellesrom – 180 kroner
Adresse: Negu 17

SLØS ELLER SPAR I LONDON

Andre opplevelser i Riga

Mat i Riga

Du vil raskt kunne falsifisere myten at østeuropeere ikke har kulinarisk innsikt. Prøv for eksempel Kalku Värti, som ligger midt i gamlebyen. Her går servitørene med hansker, restauranten har eget bakeri og det går store ord om sjokoladefondanten. Den som vil ha en høyverdig teopplevelse, kan stikke innom Apsara like ved. I denne salongen kan du kaste fra deg skoene, og legge deg langflat mens du nipper til for eksempel marokkansk te og jafser kake. For den som vil ha litt mer fransk touch, er Amelié et alternativ. I denne koselige kafeen drikkes det fra porselenskopper og alle kakene er selvsagt hjemmelaget.

Bar i Riga

Av barer kan et alternativ være å ta seg en tur i høyden. I øverste etasje på hotellet Reval Latvia, kan en skue utover byen mens en gjør seg tanker om ditt og datt. Baren heter Skyline, og hvis du også holder ut house og tekno og ompa til du dør, så er dette stedet.

Sjokolade i Riga

En ferie inneholder gjerne masse sjokolade. Kjeden Emïlia Gustava Sokoläde er over hele byen, og de serverer sjokolade i alle mulige varianter. Vi likte den flytende versjonen aller best.

ABONNER PÅ REISER & FERIE


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby