Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Pascals kaffebar er nyeste tilskudd i kaffebarene i Oslo. Pascals kaffebar er nyeste tilskudd i kaffebarene i Oslo. Foto: Bjørn Moholdt ( Reiser & ferie )

Verdens beste kaffeby

Det er nærmere enn du kanskje tror.

Følg oss på FACEBOOK

– Norge er internasjonalt kjent for ekstremt god kaffe, forteller Andreas Hertzberg.
Han er daglig leder i Solberg & Hansen, et lite kaffebrenneri som brenner og leverer kaffe til mange av Oslos beste kaffebarer.
På de 16 årene som er gått siden Rooster, Oslos første, genuine kaffebar, åpnet i Østbanehallen, har forbløffende mange spennende kaffebarer poppet opp.
Lager du deg et mentalt bilde av verdensbyer som New York, London eller København og legger dem oppå Oslo, forstår du fort hvor befestet kaffekulturen i denne byen egentlig er. I lille Oslo finnes et sted mellom 60 og 70 rene kaffebarer, og hvert år kommer entusiastiske «kaffeturister» til Norge ene og alene for å lære mer om norsk kaffekultur.

6 TIMER I OSLO

Her får du god kaffe i Oslo

Tim Wendelboe

Dette er kaffebaren for kjennerne. Tim Wendelboe vant VM i baristakunst i 2004 og han og hans kolleger lager kaffe i verdensklasse. Kafeen er egentlig et kaffebrenneri og har få sitteplasser, noe de ansatte ønsker skal inspirere til spennende kaffesamtaler med baristaene.
– Vi har lagt oss litt utenfor allfarvei for å tiltrekke de spesielt interesserte, sier Tim Wendelboe.
Grüners gate 1
timwendelboe.no

I FILMENS RIKE - OSLO

Kaffebrenneriet

Denne kaffebarkjeden har 21 filialer over hele Oslo og klarer å få imponerende mange mennesker til å servere bra kaffe.
– Konseptet vårt er kunnskap og vi er med i organisasjonen Cup of Excellence, forteller Steinar Paulsrud fra Kaffebrenneriet.
Cup of Excellence (CoE) er den mest presitsjefylte kaffekonkurransen i det internasjonale markedet, og kårer den beste kaffen i de ulike landene.
Ullevålsveien 39, Thereses gate 35b, Karl Johans gate 7, m.fl.
www.kaffebrenneriet.no

Java

Den lille kaffebaren på St. Hanshaugen eies av Robert Thoresen, som også har vunnet VM i baristakunst. I minimalistiske lokaler er dette blitt en klassisk kaffeinstitusjon, kjent for høy kvalitet gjennom mange år.
Ullevålsveien 47A
javamocca.blogspot.com

KULINARISK REISE I NORGE

Pascal kaffebar

Pascals kaffebar åpnet i desember i fjor og er en spennende nykommer som parrer god kaffe med produkter fra Norges kanskje beste konditori. Kaffebaren har et eksklusivt utvalg kaffe og kunnskapsrike baristaer.
Tollbugata 11
pascal.no

Stockfleths

Med sju filialer i Oslo er Stockfleths blitt en stor aktør i Oslo. De topper stadig medienes kåringer over byens beste kaffe og arrangerer smakinger for kunder og ansatte. Selskapet har drevet med kaffe og te siden 1895.
Prinsens gate 6, Lille grensen, CJ Hambros plass 4 m.fl.
stockfleths.as

HVOR GODT KJENNER DU EGENTLIG NORSKE BYER?

Kaffefuglen

Kaffefuglen har vært spesialforretning for te og kaffe siden Telenorbygget i Ullevålsveien åpnet en gang på 60-tallet. I dag er forretningen redesignet til kaffebar og vintagebutikk med hovedvekt på møbler og ting fra 60-tallet.
Ta deg en god kopp kaffe mens du lurer på om du vil ha en stilig retrolampe.
Universitetsgata 2

Evita

Evita har med sine tre filialer nærmest kuppet markedet på Grønland, og har et mer internasjonalt klientell enn gjennomsnittet blant byens kaffebarer.
– Vi jobber for å servere verdens beste kaffe, stråler daglig leder Jade Francis mens han lager fire latte til en bedrift i nærheten.
Smalgangen 14B, Brugata 17, Mandalls gate 11
www.evitaespressobar.no

RÅBILLIGE OSLO

Cocoa - for kakaoelskere

Norges første og eneste rene kakaobar er en liten og koselig kafé med masse sjarm. Her serveres kakao i ulike former og med et utall forskjellige smaker.
Personalet fyrer i peisen, serverer kake og lager kakao akkurat slik du liker den. Finn din smaksfavoritt i kafeen ved Sofienbergparken på Grünerløkka.
Toftesgate 48
www.cocoa.no

Le Palais Des Thés - for teentusiasten

Ildsjelene bak «tepalasset» på Grünerløkka selger all slags te og er svært kunnskapsrike. Her får du både svart, grønn, hvit og rød te og det er bare å spørre, men vær forsiktig for du ender ofte opp med litt mer enn du hadde tenkt deg.
Olaf Ryes Plass
www.palaisdesthes.com

Salon de Thé - for teelskere

I Nasjonalgalleriets fantastiske franske sal frister de med en lang og innholdsrik temeny og lekre kaker. Med sine flotte stukkatur og forgylte detaljer er rommet muligens Nasjonalgalleriets mest overda¿dige. Her kan du gjenskape den ekte «afternoon tea»-følelsen.
Universitetsgata 13
www.nasjonalmuseet.no

ABONNER PÅ REISER & FERIE


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby