Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Legg opp ruten etter barnas ferdighetsnivå. Legg opp ruten etter barnas ferdighetsnivå. Foto: Espen Kristiansen

Sykkelferie med barn

Sykkel er en god måte å oppleve verden på med barn.

Fortell oss om din sykkelferie på FACEBOOK

Sykkeltur er en fin og sunn måte å oppleve natur og kultur sammen med barna på. Mange turistområder rundt omkring i verden er godt tilrettelagt for sykling, også med hensyn til utleie og guidede turer. For de aller fleste barn er sykkel et morsomt fremkomstmiddel, i hvert fall når de får bestemme farten og det legges inn tilstrekkelig med pauser.
Ikke vær overrasket om barna er mer utholdne på sykkelen enn deg, og planlegger dere en lengre sykkelferie kan det være lurt å øve på forhånd så du vet hva både du og barnet ditt mestrer. Er barna for små til å sykle selv, kan de plasseres i sykkelsete eller vogn.

TØFFE TRÅKK PÅ KRETA

Hvor Så lenge dere ikke tilbringer ferien omringet av kraftig trafikkerte motorveier eller i en liten seilbåt, bør det være mulig å få til en sykkeltur.
I Norge regner mange Rallarvegen for den aller vakreste ruta. Du starter gjerne på Haugastøl eller Finse og ender i Flåm. Turen byr på store naturopplevelser, isbreer, nakne fjell, stupbratte fossefall, irrgrønn vestlandsnatur og hulder i fossen.
En mer eksotisk anbefaling er fjellområdet Usambara i Tanzania, med tropisk regnskog og et unikt og rikt plante- og dyreliv. Her er et bredt utvalg av fjell- og sykkelstier gjennom langstrakte og knallgrønne teplantasjer, små landsbyer og forbi iskalde fossefall.*
Tips Syklistenes landsforening og Lonely Planet har begge flotte sykkelguider og -tips.

5 SYKKELTURER PÅ KRETA

www.rallarvegen.no
www.afriroots.co.tz
www.slf.no
www.lonelyplanet.com

Tips til hvordan reise på
FERIE MED BARN

SAFARI MED BARN
STORBYFERIE MED BARN
FJELLTUR MED BARN

DYKKEFERIE MED BARN


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby