Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Det er på de fantastiske råvaremarkedene, som her på det flytende markedet Damnoen Saduak i Bangkok, at grunnlaget for den gode maten legges. Det er på de fantastiske råvaremarkedene, som her på det flytende markedet Damnoen Saduak i Bangkok, at grunnlaget for den gode maten legges. Foto: Getty

Kokkekurs i Thailand

Vil du lære deg kunsten å lage ekte thaimat, skorter det ikke på muligheter.

Følg oss på FACEBOOK

12 gode thaimatkurs

Det er etter hvert blitt populært å sette seg på kokkeskolebenken i Thailand. Disse henvender seg både til nybegynneren og de litt mer drevne. Uansett når på året du besøker landet, finnes det en stor variasjon i tilbudet stort sett over hele Thailand.
Kursene arrangeres både i private hjem, i egne skoler eller på ulike hoteller. Undervisningen foregår i hovedtrekk på to måter: Enten som en demonstrasjon av metoder der du mest observerer, eller der du selv får prøve deg. Vi anbefaler så absolutt den siste. Du forstår alt raskere, det er definitivt mer moro, og du lærer av dine feil.
Kursene varer gjerne noen timer, men det finnes også de som varer en hel uke og enda lengre.
Her er et utvalg av kokkekurs i Thailand:

DET BESTE AV THAILAND

Smart Cook, Ao Nang

Mac holder kurs for opp til tolv personer i sitt trivelige utendørskjøkken i turistbyen Ao Nang. Velg mellom ulike syvretters thaimatmenyer som tilbredes og fortæres i løpet av fem timer. Kokebok er inkludert. (Se sak i Reiser & ferie, februar 2011)
www.smartcookthailand.com

The Oriental Hotel, Bangkok

Her demonstrerer hotellets egne kokker de ulike aspektene ved thaikjøkkenet. De kommer blant annet inn på opprinnelse, teknikker, utskjæring av frukt og grønnsaker, menypresentasjon og ikke minst hvordan du bestiller thailandsk mat.
www.mandarin-oriental.com

ASIAS BESTE BARER

Baipai Thai Cooking School, Bangkok

Satser i hovedsak på halvdagskurs, der man starter med en introduksjon. Kurset går videre til en presentasjon av urter og krydder, før du får være med og lage fire ulike retter. Skolen ble etablert i 2002 i et boligområde, og tar utgangspunkt i hvordan du kan lage delikat thaimat i ditt eget hjem.
www.baipai.com

Landmark Hotel Cooking School, Bangkok

Hotellets Nipa Restaurant tilbyr et ganske grundig syvdagerskurs rettet mot nybegynnere. Kurset tar for seg autentisk thaimat uten vestlig innflytelse. Her inngår også kursing i supper, salater og forretter.
www.landmarkbangkok.com

11 INNSIDETIPS TIL BANGKOK

Modern Women Institute, Bangkok

Denne skolen rett vis a vis Samsen jernbanestasjon tilbyr matkurs i både thai, kinesisk og europeisk cuisine. Kurset varer i ni dager, og ikke minst lærer deg du basisteknikkene i det thailandske kjøkken.
Tlf. + 66 02 279 2831 / + 66 02 279 2834

De essensielle ingrediensene til Thaimat er etter hvert godt tilgjengelig også i Norge.De essensielle ingrediensene til Thaimat er etter hvert godt tilgjengelig også i Norge. Foto: Getty

Hideaway School of Thai Cookery, Phuket

Kursene går fra mandag til fredag, og du kan velge morgenkurset fra 9 til 13, som avsluttes med lunsj, eller fra 14 til 18 på ettermiddagen, som avsluttes med middag. I kurset inngår både forretter, supper, salater, hovedretter og dessert.
www.phuket.com/thai-cooking

Pat’s Home, Phuket

Dette kurset holdes hjemme hos Pat Teinthong i Phuket by. Halvdagskursene inkluderer fire ulike retter.
www.phuket.com/thai-cooking

Dusit Laguna Resort Hotel, Phuket

Arrangerer kokkekurs hver tirsdag, torsdag og lørdag ettermiddag fra 15 til 17.
www.dusit-laguna.com

10 GODE THAILANDTIPS

Chiang Mai Thai Coockery School, Chiang Mai

Tilbyr fem ulike kurs, hvert av dem laget som dagskurs. Du kan dermed velge ett eller alle fem, og alle er svært praktisk anlagt.
www.thaicookeryschool.com

Thai Food Cooking School, Chiang Mai

Tilbyr en noe annerledes tilnærming til kunsten å lage thaimat. Skolen ligger i en landsby utenfor Chiang Mai, der du får vandre rundt i kjøkkensjef Trairats urte- og krydderhage for å lete frem de riktige ingrediensene. Du kan deretter velge blant 50 ulike retter å gyve løs på, seks til formiddagskurset og fire for kurset som går på kveldstid.
www.chiangmai1.com

Kathrine og Ingvald kokkelerer i Ao Nang.Kathrine og Ingvald kokkelerer i Ao Nang. Foto: Smart cook

Gap’s School of Thai Culinary Art, Chiang Mai

Denne skolen i Gap’s Guest House tilbyr et todagers kokkekurs der du dag én lærer å balansere ulike smaker i et måltid, og dag to få en inngående innføring i det å forberede måltidet.
www.gaps-house.com

Samui Institute of Thai Culinary Arts, Koh Samui

Her kan du delta på enten morgen- eller ettermiddagskurs hele uken unntatt søndag,
www.sitca.net

TEST GRENSER I FERIEN


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby