Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Foto: Olga Khoroshunova ( Getty )

Det beste av Thailand

Her er tipsene for deg som vil unne deg det beste av det beste på din neste Thailand-ferie.

11 INNSIDETIPS TIL BANGKOK

Hotell i Thailand: Utsikt fra paradiset

Six Senses Hideaway Samui på nordspissen av Koh Samui ble for et par år siden kåret til verdens beste hotell av det anerkjente Condé Nast Traveler Magazine, og stedet har vunnet en rekke andre utmerkelser. «Paradise... Unbeliveably beautiful... Stunning... I want to live there!» skryter en mildt sagt begeistret gjest, og med private bungalower med basseng, luksus i alle detaljer, panoramisk havutsikt og urørt tropisk natur i umiddelbar nærhet er det lett å forstå ham. Med litt flaks, og utenom høysesongen, får dere en bungalow for to til under 3000 kroner døgnet.
Six Senses Hideaway Samui
9/10 Moo 5
Baan Plai Laem, Bophut
Choeng Mon Beach
Koh Samui

10 GODE THAILANDTIPS

Shopping i Thailand: Makeløst marked

Guidebokforlaget Frommer’s har Chatuchak-markedet i Bangkok øverst blant sine shoppingtips for Thailand, og vi forstår dem godt. Her finner du det meste og til uslåelige priser, men som turist vil du nok ha mest glede av interiør-, klær- og kunstavdelingene.
Det enorme og labyrintiske området har passende nok massasjeavdeling i midten der trette shoppingføtter får det de trenger. Det skal være drøyt 15 000 utsalgssteder her for tiden (tallet varierer kraftig), fordelt på 27 seksjoner, så husk å få fatt i et oversiktskart før du kaster deg ut i det.
Chatuchak
Skytrain til Mo Chit eller metro til Suan Chatuchak

Last ned gratis guide til BANGKOK

Strand i Thailand: Himmelen ved havet

Det skorter ikke akkurat på paradisisk vakre strender i Thailand, men vær klar over at reklamebilder kan forvirre i forhold til hvor mye folk, båter og støy det er på de mest kjente.
I Sunday Times i fjor ble uansett Ba Kan Tiang Beach på Koh Lanta kåret til verdens niende, og Thailands flotteste strand. Den én kilometer lange godbiten er svært lite utbygd til den populære øya å være, har krystallklart vann og en svalende vegetasjon i bakkant.
Ba Kan Tiang Beach
Koh Lanta

FÅ RÅD TIL IMPULSREISEN

Restaurant i Thailand: Gourmetmat til hverdags

Thailandsk mat er grunn god nok til å besøke landet, sågar flytte dit, vil mange hevde. Og du behøver på ingen måte oppsøke snobbete gourmetrestauranter for å få fantastiske smaksopplevelser. Det får du på ethvert gatehjørne til absurd lave priser.
Dette upretensiøse etablissementet på øya Koh Chang troner for tiden øverst på favorittlista til brukerne av nettstedet Tripadvisor. Strawberry Moons får skryt for både stemning og vertskapet Ross og Rattsy, men først og fremst for maten.
Strawberry Moons
Koh Chang Plaza
17/3 Moo 4, Trat
Koh Chang

REISE ALENE? Her er noen gode tips


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby