Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

I Massimo Borchinis kjeller dufter det fersk brødskorpe, mugg og på toppen et hint av salt. I Massimo Borchinis kjeller dufter det fersk brødskorpe, mugg og på toppen et hint av salt. Foto: Fran Fernandez ( Reiser & ferie )

3x3 tips til Parma

Det er ikke bare den verdensberømte skinka som gjør Parma til en av Italias mest delikate byer.

Følg oss på FACEBOOK

Last ned gratis guide til PARMA

3 restauranter i Parma

Parizzi: Regnes for å være den beste restauranten i regionen. Sofistikert innredning og fokus på kvalitetsråvarer fra distriktet.
Strada della Repubblica 71
www.ristoranteparizzi.it

Ristorante la Greppia: Tradisjonell italiensk mat tuftet på lokale råvarer. Korrekt, vennlig betjening og fulle bord også midt i uken.
Strada Garibaldi 39/a
www.ristoranteparmalagreppia.com

Osteria La Maestà: Solid, hjemmelaget bondekost i denne familiedrevne restauranten cirka 24 kilometer utenfor Parma. Pasta og mettende supper i solide porsjoner.
Via Case Trombi 15, Lesignano Bagni

TOSCANA VS. PROVENCE

3 hoteller i Parma

Palazzo Dalla Rosa Prati: Middelalderslott med fantastisk plassering ved siden Parmas rosa Duomo. Mens resepsjonsområdet er like chic som moderne, har rommene fått navn etter figurer i Verdis operaer.
Dobbeltrom fra 1590 kr
Strada al Duomo 7
palazzodallarosaprati.co.uk

Hotel Stendahl: Et lite og elegant, klassisk firestjerners hotell blottet for hip design, men hvor man holder seg med stivede duker og profilerte paneler.
Dobbeltrom fra 700 kr i midtuke.
Via Bodoni, 3
www.hotelstendhal.it

Hotel Toscanini: Sentrumsnært og enkelt rett ved bredden av Parma-elven. Hotellets bar serverer aperitivos før middag.
Dobbeltrom fra 790 kr
Viale Toscanini Arturo 4
www.hoteltoscanini.it

ITALIENSK LIDENSKAP - En kaffeguide til Roma

3 shoppingtips i Parma

Salumeria Grisenti: Denne forretningen er en visuell fest. Her selges skinker, spekepølser, ost i ulike kvaliteter, kaker og vin. Betjeningen skjærer til det kundene ønsker.
Borgo Giacomo Tommasini 7
www.salumeriagrisenti.com

Officina store: Luca Giampellegrini har laget to motepalasser hvor interiøret, betjeningen og klærne er så stilig at det gjør vondt. Bør oppleves.
Strada della Repubblica 21

Gazzabuglio: Pent brukte drakter, vesker, smykker og kjoler fra Chanel, Balenciaga, Prada og Armani selges i denne elegante og eksentriske forretningen.
Via 20 Marzo 13 b

UMBRIA: ITALIAS GRØNNE HJERTE

Mat, vin og arkitektur i Parma

Maten, vinen og den overveldende skjønnheten i landskap og arkitektur er Parmas fremste lokkemidler. I tillegg bør du besøke noen av de mange slottene og festningsverkene, for eksempel 1000 år gamle Bardi. Du kan også gå i fotsporene til Giuseppe Verdi (1813–1901), og vinterstid er det flotte skimuligheter i Schia og Prato Spilla.
www.castellidelducato.it
www.giuseppeverdi.it
www.schiamontecaio.it
www.pratospilla.pr.it

I FILMENS RIKE - ROMA

Turistinformasjon for Parma

www.inparma.it

Slik kommer du til Parma

Ryanair flyr deg fra Torp til Milano Bergamo og til provinshovedstad Bologna. Norwegian og SAS har ruter fra Gardermoen til Milanos hovedflyplass Malpensa. Fra Milanos togstasjon Centrale er det avgang til Parma hver time, eller du kan leie bil og kjøre de rundt 11 milene. Det er ellers daglige flyavganger fra Roma til Parmas flyplass, Giuseppe Verdi.

ABONNER PÅ REISER & FERIE


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby