Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

Foto: Oleg Senkov

Sløs eller spar i Hamburg

Her er våre beste tips fra Hamburg, enten feriebudsjettet er stort eller skrantent.

Følg oss på FACEBOOK!

Sløs i Hamburg

Cruise med komikk
Hamburg bør oppleves fra vannet – med et avslappende cruise gjennom kanalene og på de kunstige Alsterinnsjøene, eller mer aktivt padlende i kano. Utbudet er enormt, og her har vi valgt et kveldscruise fra Alster Touristik som avsluttes med en komisk teaterforestilling på Winterhuder Fährhaus.
Kanalcruise, måltid og teaterbilletter 399 kr
www.alstertouristik.de

Eksklusiv eleganse
Neuer Wall regnes blant Europas aller mest luksuriøse shoppinggater, der den strekker seg en drøy kilometer mellom Jungfernstieg og Stadthausbrücke. Her kan ethvert kredittkort gå seg varmt, og i for eksempel motepalasset Unger finner du godbiter fra over 120 designere under samme tak.
Sommerlig, hvit silkebukse fra Armani 4217 kr
www.unger-hamburg.com

Kreativt ved kanalen
Restauranten Küchenwerkstatt holder til i et ombygget fergeleie ved ytre Alster, og serverer kreative variasjoner av lokale retter, noe som Michelin-guidens utsendte har satt stor pris på. Kom for utsikten, bli for maten.
Stekt piggvar med aspargespuré 281 kr
www.kuechenwerkstatt-hamburg.de

Zen-søvn
Den italienske designeren Matteo Thun satte sin signatur på boutiquehotellet Side i 2001, og betegnet verket som «zen møter pop». Femstjerneren har innendørsbasseng, velværeavdeling, gratis, trådløst nett og ligger svært sentralt til.
Executive room fra 1728 kr
www.side-hamburg.de

Spar i Hamburg

Finn de beste STORBYKUPPENE

Himmelen over Hamburg
Hamburg er i stadig forandring og selv om du har vært der ørten ganger før kan det være fint å komme seg litt opp i høyden for å la blikket sveipe over nytt og gammelt. Tårnet i Michaeliskirche er høyt og har 360 graders utsikt.
Adgang til kirketårnet 27 kr
www.st-michaelis.de

Globale suvenirer
Befinner du deg i St. Pauli på dagtid må du innom den mildt sagt snodige etablissementet Harry’s Hamburger Hafen Bazar, som er halvt museum, halvt butikk. Her finner du et absurd sortiment av håndverk, kunst og krimskrams fra hele verden som sjømenn og andre har dratt med seg.
Kulespillet oware fra Ghana 109 kr
www.hafenbasar.de

Gresk i Sternschanze
Det gamle raddisstrøket Sternschanze blomstrer som aldri før, både ute og inne. Den greske restauranten og baren Taverna Olympisches Feuer kan se ut som et halvkjipt gatekjøkken fra utsiden, men innenfor venter fantastisk mat i en livlig atmosfære.
Olympisches Feuer Souvlaki (grillspyd) 59 kr
www.olympisches-feuer.de

Søvnfabrikk
I bydelen Altona nordvest i Hamburg får du enkel, men stilig innkvartering på B&B Hotel Hamburg-Altona. Tostjerneren ligger i et ombygget fabrikkanlegg ved Ottensen-strøket, som også er verdt å sjekke ut.
Dobbeltrom fra 500 kr
www.hotelbb.de/de/hamburg-altona

Vil du få med deg BERLIN?


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby