Gå til hovedmeny Gå til hovedinnhold

( Getty )

Ferie uten klær

Frister det å feriere naken i år? Her er syv tips for den frimodige.

Det er jo noen fordeler med nakenferie: Lite bagasje, luftig i varmen og du får sol på hele kroppen. Å sprade rundt i nettoen med vilt fremmede er dog selvsagt ikke for alle, men her er fem tips flysøkesiden skyscanner.no har plukket frem til de usjernerte der ute.

1. Nakent sykkelløp

Rundt omkring i verden arrangeres med jevne mellomrom nakne sykkelløp organisert av WNBR. De ønsker å sette søkelyset på miljø og trafikksikkerhet ved å sette seg på sykkelsetene splitter nakne. Her kan alle som vil delta, men dette er virkelig ikke noe for nybegynnerne. Et slik sykkelløp gjennom byen vil garantert tiltrekke seg mange påkledde skuelystne.

2. Nakengolf

La Jenny naturistresort sørvest i Frankrike har Europas eneste golfbane der kleskodeksen er splitter naken. Banen er spredd ut over ni hektar, og resorten har også en innendørs og utendørs driving range.

3. Nakenby

I Costa Natura på den spanske Solkysten kan du nyte småbylivets gleder uten en tråd. Resorten har nesten 200 leiligheter til leie, samt restauranter, butikker, volleyballbane, basseng og egen strand.

LAST NED HUNDREVIS AV GRATIS REISEGUIDER!

4. Naken festival

Den amerikanske festivalen Burning man er en festival helt uten regler. Langt ute i ørkenen i Nevada fester 50.000 mennesker sammen og her er klær helt og holdent valgfritt. Ta med deg godt med solkrem og en hatt for å beskytte deg litt mot den sterke ørkensola.

5. Naken fjelltur

Nakne fjellturister har blitt møtt med skepsis, anmeldelser og forbud rundt om, noe som har fått spradeglade tyskere til å åpne en egen natursti for naturister. Den 18 kilometer lange Harzer Naturistenstieg finner du i Harzfjellene.

6. Nakendykking

Å bade naken er blant sommerns store gleder, og selskapet Buff Divers har spesialisert seg på organiserte, nakne dykketurer over hele verden. Med flasker, maske og svømmeføtter er du selvsagt ikke fullstendig au naturel, men nære nok. Se opp for brennmaneter, elektrisk ål og slikt!

7. Klassisk sauna

Et saunabesøk er nærmest obligatorisk om du besøker Finland, og selvsagt skal det da gjøres i nettoen. Kotiharju i Helsinki skal være byens eneste offentlige sauna som fortsatt varmes opp av en vedovn, og den har plass til 30.

ABONNER PÅ REISER OG FERIE digitalt eller på papir her


Skriv ut artikkel Del Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby